Ce lucrări agricole se fac în februarie

56

februarieÎn februarie se insistă pe lucrările ce au fost făcute şi în luna precedentă, în special pe controlul şi îngrijirea semănăturilor de toamnă. Există zone ale ţării în care este posibil ca în februarie să se facă arături, mai ales în cazurile în care solul e nisipos.

În legumicultură:

Se verifică constant legumele puse la păstrare peste iarnă. Şi, dacă vreţi să folosiţi seminţe proprii, ar fi bine să le trimiteţi la un laborator pentru a fi verificate. Tot în februarie puteţi face răsadniţe şi se pot umple cu îngrăşăminte, pentru spanac, gulioare, salată şi ridichi. Se pregătesc răsaduri pentru solarii, dacă e cazul.

Solariile trebuie să fie reparate şi verificate în această perioadă şi se pregătesc tunelurile..

Se însămânţează spre sfârşitul lunii o parte din mazărea timpurie, spanac, precum  ceapa verde, etc. Se încheie acţiunile de procurare a seminţelor şi materialului semincer. Se sorteaza cartofii, se pregătesc spaţiile necesare şi se trece la încolţirea acestora.

Se seamănă, în lădiţe sau ghivece begonia, asparagus, gerbera, primula, salvia, petunia si samburii de curmal.

Se combat rozătoarele din grădină.

În pomicultură

În februarie fi continuate tratamentele de iarnă, în zilele cu temperaturi de peste 0 grade Celsius, în special cele împotriva păduchilor testosiCând temperaturile o permit, se fac tăieri pentru rărire, de corecţie şi rodire. Apoi vor fi îndreptaţi drajonii. Se continuă adunatul zăpezii în jurul trunchiului şicurăţarea livezii. Se face un control general al pomilor.

În pomicultură se face tratamentul de iarnă împotriva păduchilor testosi si altor dăunători si boli ce iernează pe scoarţă, la temperaturi mai mari de 0º C (pana la umflarea mugurilor) cu ulei horticol. Crăpăturile aparute pe scoarta pomilor din cauza gerului se trateaza cu mastic.

În viticultură

Se incepe tăiatul viţei de vie neprotejate.Se face al doilea pitroc al vinului.

Se procură substante chimice pentru combaterea bolilor si dăunătorilor. Se execută tratamente chimice de iarnă impotriva paduchelui lânos şi împotriva altor dăunători care ar putea ataca via.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. […] Se procură substante chimice pentru combaterea bolilor si dăunătorilor. Se execută tratamente chimice de iarnă impotriva paduchelui lânos şi împotriva altor dăunători care ar putea ataca via. sursa: agro-tv.ro […]

Cmentariile sunt închise