Ce investiţii sunt prevăzute anul acesta în programul de realizare a sistemului naţional antigrindină

17

antigrindinăMinisterul Agriculturii a publicat proiectul de Hotărâre privind aprobarea obiectivelor etapei a XIV-a 2013 a Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor pe perioada 2010-2024, se arată pe recolta.eu.

Hotărârea aprobă obiectivele etapei a XIV-a 2013 a Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor pe perioada 2010-2024, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 256/2010 privind aprobarea Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor pe perioada 2010-2024 şi a obiectivelor etapei a XI-a 2010 a Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Fondurile pentru finanţarea obiectivelor prevăzute la art.1 se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2013.
Programul de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor a parcurs 13 etape anuale de dezvoltare, implementarea acestuia continuându-se până la crearea în România a unui Sistem naţional coerent, în măsură să asigure protecţia populaţiei şi a economiei la efectele şi pagubele provocate de căderile de grindină şi a secetei severe din Sudul şi Sud-Estul României.

Obiectivele Programului se vor atinge treptat, pe măsura implementării Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 173/2008 privind intervenţiile active în atmosferă cu modificările și completările ulterioare.

Prin hotărâri ale Guvernului se stabilesc, anual, obiectivele, ca şi fondurile ce urmează a fi alocate pentru realizarea acestora.

Investiţii preconizate pentru acest an

În cadrul etapei a XIV-a 2013 a Programului sunt prevăzute a se realiza următoarele obiective:

– proiecte tehnice, execuţie parţială de lucrări şi achiziţie echipamente pentru «Dezvoltarea capabilităţii combaterii căderilor de grindină şi extinderea domeniilor de activitate pentru intervenţii active în atmosferă şi aplicaţii în agricultură a Centrului Zonal de Coordonare MOLDOVA şi a Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iaşi cu grupurile de combatere din structură»

– proiecte tehnice, execuţie parţială de lucrări şi achiziţie echipamente pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea;

– proiecte tehnice şi execuţie parţială de lucrări pentru Centrul Zonal de Coordonare TRANSILVANIA-Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureş si Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Timiş;

– proiecte tehnice, execuţie de lucrări şi achiziţie echipamente pentru Unitatea Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova. Obiectivele etapei a XIV-a 2013 ale Programului sunt prevăzute în anexa proiectului de hotărâre a Guvernului.

Pentru finanţarea acestora se solicită suma de 6.309,21 mii lei. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise