CE face iar teste pentru depistarea prezenţei cărnii de cal în produsele alimentare

carnepaste30

Comisarul european pentru sănătate, Tonio Borg, şi-a dat astăzi acordul pentru o a doua serie de teste la nivel european în vederea depistării eventualei prezenţe a cărnii de cal în produsele alimentare şi a unui produs interzis în carcasele cu carne de cal, potrivit recolta.eu..

În aprilie, când a fost prima serie de teste circa un produs alimentar din 20 controlate în Europa, şi aproape de trei ori mai mult în Franţa, conţineau carne de cal. Prezenţa fenilbutazonei, un antiinflamator interzis în produsele alimentare, a fost de asemenea detectat la 0,5% din carcasele cu carne de cal testate.

Aceste procente sunt mici, dar aş fi preferat să fie şi mai mici. De aceea, nu exclud o a doua serie de teste, a declarat Tonio Borg în cadrul unei conferinţe de presă. “De asemenea, dorim să vedem dacă după aceste prime teste procentele au scăzut sau nu”, a adăugat acesta. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult