Ce e rău pentru inimă, e rău şi pentru potenţă

10

Renunţaţi la grăsimi şi prăjeli, mâncaţi cât mai multe legume şi fructe, aveţi grijă la kilograme, ţineţi sub control tensiunea şi colesterolul pentru o viaţă sexuală activă la orice vârstă. vinul roșu, alături de o dietă bogată în pește și ulei de măsline, ferește bărbații de disfuncții erectile
Disfuncţiile erectile pot fi evitate, ele nefiind o etapă obligatorie a procesului de îmbătrânire

Cum ar putea fi scoase din discuţie problemele de potenţă care afectează bărbaţii explică mai mulţi medici.

1. Atenţie la ce mâncaţi!
O dietă care face rău sănătăţii inimii e la fel de rea şi pentru erecţie. Cercetările au arătat că aceleaşi obiceiuri alimentare care sunt responsabile de atacurile de cord pot afecta fluxul sanguin care ajunge la penis.
„O alimentaţie din care lipsesc fructele şi legumele şi care abundă în grăsimi, prăjeli şi alimente procesate (mezeluri) scade fluxul de sânge care circulă prin corp. Orice aliment care este rău pentru inima bărbaţilor este rău şi pentru penisul lor”, spune Andrew McCullough, profesor de urologie şi director al unui program de sănătate sexuală a bărbaţilor de la New York University Langone Medical Center, citat de portalul medical webmd. com.
Studii recente au arătat că disfuncţiile de erecţie sunt prea puţin frecvente printre bărbaţii care consumă alimente ce fac parte din dieta mediteraneeană, gen fructe, legume, ulei de măsline, peşte şi vin, în special roşu.

2. Menţineţi-vă greutatea
Kilogramele în plus aduc şi multe probleme de sănătate, cum ar fi diabet de tip 2, care e responsabil de distrugerea nervilor din corp şi implicit de apariţia disfuncţiilor de erecţie.

3. Ţineţi tensiunea şi colesterolul la un nivel rezonabil
Colesterolul ridicat şi hipertensiunea pot distruge vasele de sânge, inclusiv pe cele care transportă sânge spre penis. Dacă acestea sunt prea ridicate, urmaţi tratamentul recomandat de medic.

4. Beţi alcool cu moderaţie
Nu există dovezi că un consum moderat sau redus de alcool face rău erecţiei. Cei care fac abuz de alcool însă pot ajunge să sufere de ciroză, li se distrug nervii şi au probleme şi cu nivelul hormonilor sexuali, ceea ce poate cauza, de asemenea, disfuncţie erectilă.

5. Staţi departe de sexul riscant
Unele cazuri de disfuncţii erectile apar în urma unor răni care au loc în timpul actului sexual. Pentru a împiedica astfel de accidente, aveţi grijă ca lubrifierea să fie optimă şi să nu lăsaţi partenerele să se mişte în direcţii greşite.
„Dacă femeia este deasupra şi coboară rapid, iar penisul nu intră în vagin, asta echivalează cu o greutate care cade pe penis”, avertizează Irwin Goldstein, MD, expert în sexologie la Alvarado Hospital din San Diego.

50 de ani este vârsta până la care tinerii care au în jur de 20 de ani spun că vor fi activi din punct de vedere sexual. Cei de 40 de ani ridică baremul la 70, iar cei de 50 la 80 de ani
ACTIVI DUPĂ 60 DE ANI

Sexul la vârsta a treia ajută memoria
Bărbaţii care continuă să aibă o viaţă sexuală activă şi după vârsta de 70 de ani au un risc mai mic de a suferi de pierderi de memorie şi confuzie, arată un studiu făcut la Universitatea Rostock din Germania.
Cercetătorii au constatat în urma studiilor făcute pe aproape 200 de persoane că satisfacţia sexuală este legată în mod direct de o minte tânără.
„Cei care sunt activi – iar asta include şi sexul – sunt şi mai activi din punct de vedere cognitiv. Studiul nostru arată că sexul la vârsta a treia nu numai că este posibil, dar ajută foarte mult memoria, mai mult ca jocurile de cuvinte”, a spus profesorul Peter Kropp, coordonatorul cercetării făcute în Germania.
Preluat dupa: EVZ.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise