ÎN CE CONDIȚII SE POT OBȚINE BANI PENTRU DEZVOLTAREA FERMELOR MICI

68

Start din aprilie pentru spirjinul financiar destinat fermelor mici!

Proprietarii pot solicita un sprijin financiar de maxim 15.000 de euro. Alocarea financiara pentru aceasta sesiune de depunere a proiectelor este de 100 de milioane de euro.

Beneficiarii acestei submasuri sunt fermierii care detin in proprietate sau folosinta o exploatatie agricola incadrata in categoria de ferma mica. Cu dimensiuni cuprinse intre 8.000-11.999 SO.

Beneficiarul trebuie sa aiba exploatatia agricola inregistrata cu cel putin doi ani inainte de solicitarea sprijinului. In plus, beneficiarul trebuie sa aiba domiciliul sau sediul social in localitatea in care este inregistrata exploatatia agricola. In cazul in care solicitantul este angajat, locul de munca trebuie sa fie in aceiasi localitate sau intr-o zona limitrofa.

Sprijinul nerambursabil este de maxim 15.000 de euro si se acorda in doua transe: 75% la primirea deciziei de finantare si 25% in maxim trei ani de la aprobare.

Ajutorul financiar se acorda pe o perioada de 3 ani, respectiv 5 ani pentru sectorul pomicol.

Solicitantul trebuie sa faca dovada cresterii performatelor economice ale exploatatiei, prin comercializarea productiei proprii in procent de minim 20% din valoarea primei transe de sprijin.

Trebuie sa prezinte si un Plan de Afaceri, iar acest plan trebuie pus in aplicare in termen de noua luni de la data semnarii deciziei de acordarea a banilor.

In cazul fermelor de animale, Planul de Afaceri prevede in mod obligatoriu planuri de gestionare a gunoiului de grajd, conform normelor de mediu

O exploatatie nu poate primi sprijin decat o singura data in cadrul acestei submasuri in sensul ca exploatatia agricola nu poate fi transferata intre doi sau mai multi fermieri,

Sesiunea de depunere a proiectelor pentru aceasta submasura va fi deschisa in aprilie 2017.

Citește și

Cmentariile sunt închise