Ce au în comun seminţele modificate genetic şi agricultura ecologică

28

produse_bioIngineria genetică şi agricultura ecologică sunt două noţiuni poziţionate în opoziţie. Cei mai mulţi le percep în acest mod deoarece oamenii nu văd cum seminţele ecologice pot fi fabricate în laborator.

Spre exemplu, Pam Ronald, biolog, şi Raoul Adamchak, agricultor, convieţuiesc în aceeaşi casă şi reuşesc să se înţeleagă. Recent, cuplul a discutat despre complexitatea agriculturii moderne şi despre cum văd ei concepţiile greşite apărute despre seminţele modificate genetic şi implicaţiile acestora asupra celor consumă aceste alimente.

„Ceea ce este surprinzător este faptul că în urmă cu 50 de ani plante treceau prin procese şi mai nocive, decât o fac în prezent, dar totuşi nu atrăgeau interesul oamenilor”, spun cei doi. Raoul Adamchak spune că multe informaţii despre culturile modificate genetic sunt false, şi se pare că aceste informaţii sunt folosite pentru a produce frică în rândul oamenilor. O mare parte din comunicare din jurul ingineriei genetice este condusă de marketing şi nu de ştiinţă. (Integral pe capital.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise