Ce-au făcut iordanienii cu 120.000 de tone de grâu românesc

Autoritatea iordaniană de stat care se ocupă cu achizițiile de cereale nu a stat mult pe gânduri atunci când vine vorba de grâu românesc pentru panificație.

Și de această dată, miercuri, 20 ianuarie 2021, Ministerul Industriei, Comerțului și Stocurilor (MIT) a cumpărat la licitație nu mai puțin de 120.000 de tone metrice de grâu românesc, cu livrare în luna august a anului curent, scriu cei de la AgriCensus.

Primul transport de 60.000 de tone de grâu românesc pe care iordanienii l-au contractat este reprezentat de materia primă care urmează să fie livrată de cei de la Ameropa.

Traderul citat le-a vândut grâu iordanienilor la un preț de 277,4 dolari americani tona metrică. Termenul de livrare agreat de contractanți a fost 1-15 august 2021, CFR (cost and freight) în portul iordanian Aqaba.

De asemenea, 60.000 de tone de grâu românesc a fost vândut iordanienilor de cei de la CHS. Pentru materia primă contractată, părțile au agreat un preț de vânzare de 277,5 dolari americani tona metrică. De această dată, termenul de livrare este 15-31 august 2021, CFR (cost and freight) în portul iordanian Aqaba.

În raportul lor anterior, MIT a plătit 269,20 pe tona metrică de grâu de la Cerealcom Dolj. Tot 60.000 de tone de materie primă a fost achiziționată și atunci și tot CFR (cost and freight) în portul iordanian Aqaba.

De reținut că iordanienii au cumpărat grâu pentru panificație de calitate superioară (11%).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole