Ce ar trebui să mănânci pentru a-ţi creşte productivitatea

33

Probabil că ai auzit adesea expresia aceea… eşti ceea ce mănânci! Este cât se poate de adevărat: productivitatea ta zilnică are legătură cu alimentele pe care le consumi.
Frcutele de pădure, uleiurile, avocado-ul sau ouăle sunt câteva dintre produsele ce ajută corpul uman să aibă energie o zi întreagă, ceea ce va ajuta şi la un randament ridicat în cadrul muncii depuse.

Orice fel de fructe de pădure – combinaţia de antioxidanţi pe care aceste fructe le conţin ajută la îmbunătăţirea memoriei. Au un puternic efect antiîmbătrânire, antidiabetic, anticancer, dar au efect şi în prevenirea osteoporozei, anemiei, a bolilor cardiace sau a afecţiunilor cardiace.
Pentru un efect maxim, se recomandă consumul fructelor de pădure în stare proaspătă sau congelate.

Fructele de pădure, consumate cu avocado sau alune ajută la menţinerea celulelor cerebrale sănătoase, dar şi a unui creier tânăr. Acestea conţin polifenoli, substanţe ce ajută creierul să-şi realizeze funcţiile esenţiale.
Ouăle – conţin o cantitate ridicată de vitamina B12. Aceasta are rolul de a forma celulele roşii din sânge, dar şi menţin sistemul nervos sănătos. Ouăle mai conţin aminoacizi, dar şi colina ce ajută la menţinerea sănătoasă a creierului, sistemului nervos şi cardiovascular.

Somonul – este un peşte ce conţine omega 3, proteine, fier, complexul de vitamine B, toate ajutând memoriei, ţinerii de minte, atenţiei, etc. Este cunoscut faptul că grăsimile din peşte ne menţin mintea sănătoasă până la vârste înaintate. Somonul, precum şi macroul, codul, heringul sau tonul, pot preveni boli precum Alzheimer sau Parkinson.

Acizii graşi omega 3 oferă organismului bună dispoziţie şi înlătură stările de depresie.

Vinetele – consumul de vinete ţin creierul în formă. Ele întăresc sistemul nervos, previn bolile cardiovasculare, au acţiune relaxantă asupra organismului. Vinetele sunt o mină de vitamine şi minerale. Substanţele amare pe care această legumă le conţine reglează metabolismul şi întăresc sistemul nervos. Vânăta este o legumă ce ajută la formarea sângelui, este antianemică, dar şi recomandată celor cu diabet. Medicii o recomandă a se consuma cât mai bine coaptă.

Cafeina – ajută la îmbunătăţirea memoriei, reduce riscul dezvoltării cancerului de piele, combate cancerul de colon şi a litiazei biliare, combate depresia şi anxietatea.
Cafeina are şi un efect revigorant şi tonifiant asupra organismului. De asemenea, cafeina este o sursă importantă de antioxidanţi, dar şi un mod de diminuare a riscului apariţiei unor tipuri de cancer precum la colon, mucoasei bucale, gât sau esofag. Cafeina este recomandată a se consuma moderat.

Ciocolata neagră (conţinut ridicat de cacao) – are prorpietăţi antioxidante ce cresc producţia de endorfine şi ajută la o concentrare mai bună. Magneziul şi antioxidanţii din ciocolata neagră previn accidentele cerebrale şi îmbunătăţesc memoria. Ciocolata oferă organismului energia de care el are nevoie.

Ciocolata activează anumite sisteme din creier ce pompează dopamina, un element chimic ce ajută la învăţare, memorare şi la menţinerea unei minţi ascuţite şi agere.

Ceaiul verde – conţine polifenoli, este un antioxidant, protejează de radicalii liberi. Despre ceaiul verde se mai ştie că reduce tumorile, cancerul ovarian, cancerul pulmonar, luptă împotriva diabetului. Ceaiul verde conţine polifenoli şi are proprietăţi antiinflamatoare, reduce colesterolul şi este un digestiv puternic.

Iaurtul – este un aliment uşor, ce asigură o digestie bună. Fiind bogat în calciu, vitamine şi minerale, este un aliment benefic organismului.

Iaurtul este un aliat de nădejde împotriva kilogramelor în plus, datorită valorii nutritive crescute. El ajută la arderea acizilor graşi, ceea ce îţi va oferi un surplus de energie.

Frunzele verzi – sunt printre cele mai bune alimente pe care le poţi consuma. Sunt energizante, bogate în vitamine, minerale şi fitonutrienţi – cu proprietăţi de antiîmbătrânire. Frunzele verzi ajută la o mai mare oxigenare a organismului, implicit a creierului, şi îmbunătăţeşte sistemul cognitiv. Frunzele verzi consumate sub orice formă menţin o siluetă frumoasă, dar şi o piele sănătoasă.

Pe lăngă toate aceste alimente, recomandate sunt şi usturoiul, ceapa, grâul, germenii / de grâu, soia, năut, lucernă, broccoli, etc, sucurile naturale. Nu uita că eşti energic dacă ai un corp sănătos şi fă zilnic mişcare.
Atenţie, băuturile acidulate, bogate în zahăr, ţigările şi alcoolul nu fac decât să îţi fure din energie şi frumuseţe.

O masă copioasă, nu doar la birou, îţi va induce o stare de lene şi somn, ceea ce va conduce la scăderea productivităţii la locul de muncă.

Optează pentru un meniu plin de culoare şi vitamine, pentru a fi în formă întreaga zi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult