Ce aliment banal ne PROSTEŞTE iremediabil

38

O alimentaţie bogată în zahăr ne face mai proşti, susţin cercetători de la Universitatea din California, care ne dau încă un motiv să ne ferim de dulciuri.
Zahărul pare să fie inamicul numărul unu al unui trup sănătos şi este responsabil pentru numeroase afecţiuni, printre care obezitatea, diabetul, bolile de inimă, precum şi cancer. Acum specialiştii trag un nou semnal de alarmă. Acest aliment ne afecteză şi gândirea.

Eşti ceea ce mănânci

Un studiu realizat la Universitatea din California arată că cei care consumă zahăr în exces ar putea avea probleme cu memoria, iar capacitatea de a învăţa le scade semnificativ. “Alimentaţia, în general, influenţează dezvoltarea neurologică, începând cu copiii care au nevoie de o alimentaţie completă, bogată în vitamine, pentru a nu le fi afectată capacitatea de gândire”, explică medicul nutriţionist Eduard Adamescu, specialist în diabet, nutriție și boli metabolice.

Americanii au făcute teste pe şoareci, iar rezultatele au fost uimitoare. Şoarecii învăţaseră să străbată un labirint şi, după şase săptămâni, cercetătorii au vrut să vadă dacă îşi amintesc traseul. Doar cei care mâncaseră produse cu zahăr au avut probleme de orientare.

Hrănit deficitar, creirul tânăr se degenerază

Specialiştii ne avertizează că alimentaţia bogată în lipide şi glucide grăbeşte degenerarea creierului şi creşte riscul de accident vascular. Alimentaţia deficitară influenţează şi determină apariţia arterosclerozei precoce. “Arteroscleroza este o depunere de lipide în vasele de sânge care sunt îngustate şi apar manifestări la nivel cerebral, cardiac, dar şi periferic”, spune medicul nutriţionist Eduard Adamescu, care ne avertizează că, în ultimul timp arteroscleroza se instalează din ce în ce mai devreme, uneori chiar şi sub 40 de ani.

Feriţi-vă de mezelurile şi tocături

Specialiştii recomandă să ne ferim atât de dulciuri, cât şi de tocături, mezeluri, dar şi de carnea de porc şi de brânzeturile grase sau laptele integral. În schimb, alimentele bogate în omega-3, precum peştele sau nucile ne pot ajuta să ne păstăm cât mai mult timp capacităţile cognitive.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult