CE a lansat o consultare publică privind rolul agriculturii familiale

10

porumb30martie

Comisia Europeană a lansat „Consultarea publică privind rolul agriculturii familiale: principalele provocări și priorități pentru viitor”.

Prin intermediul acestei consultări, Comisia dorește să aducă contribuții pentru conferința „Agricultura familială: un dialog pentru o agricultură mai durabilă și mai puternică în Europa și în lume”, programată la Bruxelles pentru 29 noiembrie 2013.

Tema evenimentului oferă o imagine de ansamblu asupra agriculturii familiale: rolul jucat de fermele familiale, dificultățile majore cu care se confruntă acestea și cele mai importante direcții care trebuiesc urmate în viitor. Evenimentul va fi organizat în contextul anului 2014 declarat de către Națiunile Unite „Anul internațional al agriculturii familiale”, astfel se dorește creșterea prestigiului fermelor familiale. Scopul urmărit este acela de a atrage atenția asupra rolului pe care îl joacă fermele familiale în diminuarea efectelor foametei și a sărăciei, realizarea securității alimentare și promovarea unui trai decent, ținând cont totodată de protejarea mediului înconjurător și de conservarea biodiversității.

Consiliul Județean Harghita a anunțat că se străduiește să implice cât mai mulți cetățeni în această consultare, deoarece astfel există posibilitatea de a avea un cuvânt de spus în elaborarea politicilor UE. Alocați puțin timp acestui demers și profitați de ocazie! Chestionarul poate fi completat în limba română, accesând link-ul: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=FamilyFarming&lang=ro

Citește și

Cmentariile sunt închise