17 octombrie 2021 - 01:12

Ce a descoperit un român într-o roșie cumpărată din piață. ”Ne omorâți cu zile”

Un episod ciudat s-a petrecut zilele trecute, după ce un cumpărător a descoperit ceva neașteptat într-o roșie cumpărată de la piața Obor din București.

Omul a cumpărat tomatele de la taraba unui producător cu 6 lei kilogramul, în condițiile în care la restul tarabelor, prețul începea de la 7 lei și ajungea chiar și până la 14 lei/kg. Când a ajuns cu ele acasă și a tăiat-o pe una dintre ele, însă, ceea ce a văzut în interiorul ei l-a lăsat cu gura căscată. Deși roșia arăta perfect la exterior, cumpărătorul a găsit în interiorul ei mai multe fire verzi și albe, asemănătoare unor rădăcini, acompaniate de un miros neplăcut, relatează fanatik.ro.

Revoltat, cumpărătorul s-a întors a doua zi la piață ca să-l confrunte pe cel de la care a cumpărat tomatele, însă nu l-a mai găsit acolo. În apărarea producătorului au sărit, însă, ceilalți comercianți, care i-au spus cumpărătorului că nu este nimic în neregulă cu acea roșie. Nemulțumit de răspunsurile primite, bărbatul a publicat imaginile pe internet, alături de un mesaj dur la adresa producătorilor de legume.

„Ne omorâți cu zile ca să faceți bani. De unde aveți roșii coapte când afară plouă de rupe, frig a fost până de curând și soare mai deloc? Cu ce le stropiți? Foarte normal ar fi ca cel care vinde roșii în piață sau orice altceva să aibă trecut pe lângă certificatul de producător și cu ce a stropit și tratat plantele. Nimeni, niciodată nu îi verifică pe fermierii ăștia. (…)  Unul spune ceva, altul altceva. Și noi mâncăm. Ne omorâți, băi, ne omorâți. Faceți experimente pe noi”, a scris cetățeanul revoltat pe un grup de legumicultori.

Fermierii specialiști în domeniu au, însă, o explicație logică și banală pentru fenomenul întâlnit de cumpărător, care nu are niciun fel de legătură cu substanțele chimice, mutațiile genetice sau tratamentele aplicate în culturi. Potrivit legumicultorilor, roșia este normală și nu se știe dacă a fost tratată în mod necorespunzător, însă semințele din interiorul ei au germinat.

Există, totuși, un pericol. Potrivit specialiștilor în horticultură, roșiile cu semințe încolțite sunt periculoase, pentru că prezintă cantități de solanină, substanță toxică. Deși cantitățile acestei substanțe nu sunt mari, specialiștii recomandă să ne ferim de consumul roșiilor care prezintă astfel de fenomene și să fim atenți nu doar la aspectul exterior al tomatelor, ci și la ceea ce au în interior.

  1. Nu zicea doctorul Minciunicovschi, Stroescu si alti furajisti ca semintele in stare de germinatie sunt cele mai sanatoase?

Comments are closed.