CCI Brașov: Tinerii care vor să devină fermieri pot primi până la 50.000 de euro de la Comisia Europeană

24

tanar_fermierCamera de Comerț și Industrie Brașov anunță că tinerii care vor să se mute în mediul rural și să își înființeze ferme pot apela acum la Măsura 6.1 – „Sprijin privind instalarea tinerilor fermieri”.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se va acorda sub formă de primă în două tranșe, astfel 75% din cuantumul sprijinului se acordă la încheierea deciziei de finanțare, iar restul de 25% se va acorda cu condiția implementării corecte a planului de afaceri, fără a depăși trei/cinci ani de la încheierea deciziei de finanțare.
Poți beneficia de acest ajutor dacă ești persoană fizică înregistrată şi autorizată, dar șI dacă ai o întreprindere individuală sau familială sau chiar dacă deții un SRL.
Solicitantul trebuie însă să dețină anumite competențe și aptitudini profesionale – studii medii/superioare în domeniul agricol/veterinar/economie agrară, cunoștințe în domeniul agricol dobândite prin participarea la programe de instruire sau să îșI ia angajamentul de a dobândi competențele profesionale adecvate într-o perioadă de grație de maximum 36 de luni de la data adoptării deciziei individuale de acordare a ajutorului. În cazul studiilor de bază învăţământul minim obligatoriu este de 8 clase. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise