Deversarea de ape neconforme. Decizia în cazul a patru vinari prahoveni

Patru vinari din Ceptura au primit amenzi de Garda de Mediu ca urmare a unor sesizări privind deversarea de ape neconforme în rețeaua de canalizare a localității.

Inspectorii Gărzii de Mediu Prahova au efectuat verificări în teren în perioada 11-23 martie, ca urmare a sesizărilor înregistrate privind deversarea de ape neconforme în rețeaua de canalizare Ceptura şi în canalul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), conform unui comunicat postat, joi, 25 martie 2021, pe pagina de Facebook a instituției citate.

În cadrul acțiunilor au fost constatate neconformități privind depășiri ale indicatorilor de calitate a apelor uzate evacuate, lipsa gestiunii deșeurilor generate din activitate și datele eronate înscrise în aceasta, iar patru operatori economici de pe raza comunei Ceptura ce au ca obiect de activitate fabricarea vinului au fost sancționați.

„Faţă de cele constatate, comisarii GNM CJ Prahova au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 165.000 lei, iar pentru una din societăţi a fost înaintată către APM Prahova notificarea prealabilă suspendării activităţii acesteia, cu termen de remediere a deficienţelor”, anunţă Garda de Mediu.

În data de 4 martie 2021, operatorul de apă-canal Hidro Prahova anunța că un producător de vinuri din Ceptura s-ar fi racordat ilegal la reţeaua de canalizare, deversând deşeuri care au afectat grav funcţionarea staţiei de epurare, în acest caz fiind sesizate Garda de Mediu şi Administraţia Naţională Apele Române – SGA Prahova.

De asemenea, Hidro Prahova menţiona că a înştiinţat atât autorităţile locale, autorităţile cu competenţe în problematica de mediu, cât şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Ceptura cu privire la faptul că staţia de epurare se află în revizie tehnică în perioada 25 februarie – 25 martie 2021.

Mai departe, în data de 15 martie a.c., Garda de Mediu a transmis un comunicat în care preciza că a aplicat o amendă de 100.000 de lei după ce a constatat nereguli la stația de epurare din comuna Ceptura, ape insuficient epurate (neconforme) fiind deversate într-un pârâu.

Potrivit sursei citate, în urma unor sesizări telefonice, a fost demarat un control realizat de comisarii de mediu împreună cu reprezentanții Apelor Române, constatându-se faptul că apa pârâului Bălana prezenta o culoare brun închis specifică apelor insuficient epurate (ape neconforme) a căror proveniență este stația de epurare din Ceptura.

„La data controlului, stația de epurare nu parcurgea nici una din treptele de epurare, acestea fiind oprite din funcționare. În consecință, pentru funcționarea neconformă a stației de epurare Ceptura, GNM CJ Prahova a înaintat către APM Prahova notificarea prealabilă suspendării activității acesteia, cu termen de remedierea a deficiențelor”, preciza Garda de Mediu.

Totodată, a fost aplicată la acel moment stației de epurare o amendă de 100.000 lei pentru nerespectarea actelor de reglementare și deversarea de ape insuficient epurate în pârâul Bălana.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole