Câți cocoși ar trebui să deții în curte

Probabil nu de puține ori te-ai întrebat câți cocoși ar trebui să deții în curte pentru a evita un conflict dintre păsări. 

Specialiștii spun că un cocoș este suficient pentru a fertiliza ouăle a 10 găini. Dacă un mascul este singur într-un cârd mai mare de 10 găini, riscul de a nu fertiliza toate ouăle crește. În cazul în care scopul nu este reproducerea, ci doar unul decorativ, gospodarul ar trebui să aibă mai multă grijă deoarece un număr mare de cocoși poate provoca un comportament agresiv între aceștia.

Atunci când sunt puși doi cocoși la un loc, aceștia se vor simți concurenți din cauza teritoriului pe care îl împart, în unele cazuri luptându-se până rămâne doar unul în viață. 

În cazul în care trebuie neapărat să deții doi masculi în curte, atunci ar trebui ales un cocoș mai tânăr și unul mai în vârstă pentru a minimaliza conflictele. 

Dacă după cumpărare este evident un comportament mai agresiv la un cocoș și la altul un comportament mai slab, atunci ar trebui să renunțați la cocoșul slab pentru a păstra un echilibru. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole