În unele piețe din București, comercianții au scos deja la vânzare primele roșii românești, iar prețurile afișate sunt exorbitante. Bucureștenii au putut cumpăra zilele acestea tomate cu 55 de lei/kilogram, un preț de trei ori mai mare decât anul trecut. Cu toate acestea, producătorii îi asigură pe consumatori că aceste prețuri sunt doar o încercare de speculă din partea unor comercianți, iar de îndată ce roșiile românești vor începe să-și facă în masă apariția pe tarabe, prețurile se vor stabiliza la valori mult mai reduse.
Potrivit declarațiilor făcute de președintele OIPA Legume Fructe, Gheorghe Vlad, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, prețul corect al roșiilor românești în această perioadă este în jurul valorii de 20-22 de lei/kg.
”Acel preț de peste 50 de lei care a fost afișat, vreau să înțeleagă consumatorii, că era un preț al comerciantului, nu al producătorului. Astăzi, când discutăm, roșia pleacă de la producători la 20-22 de lei/kg. Acel 55 lei/kg era un preț speculativ al unui comerciant. A fost o lucrare de imagine, a încercat și el să facă bani”, a precizat Gheorghe Vlad pentru AGRO TV.