Câți bani dăm pe roșiile autohtone – Prețurile care îi sperie pe români

În unele piețe din București, comercianții au scos deja la vânzare primele roșii românești, iar prețurile afișate sunt exorbitante. Bucureștenii au putut cumpăra zilele acestea tomate cu 55 de lei/kilogram, un preț de trei ori mai mare decât anul trecut. Cu toate acestea, producătorii îi asigură pe consumatori că aceste prețuri sunt doar o încercare de speculă din partea unor comercianți, iar de îndată ce roșiile românești vor începe să-și facă în masă apariția pe tarabe, prețurile se vor stabiliza la valori mult mai reduse.

Potrivit declarațiilor făcute de președintele OIPA Legume Fructe, Gheorghe Vlad, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, prețul corect al roșiilor românești în această perioadă este în jurul valorii de 20-22 de lei/kg.

”Acel preț de peste 50 de lei care a fost afișat, vreau să înțeleagă consumatorii, că era un preț al comerciantului, nu al producătorului. Astăzi, când discutăm, roșia pleacă de la producători la 20-22 de lei/kg. Acel 55 lei/kg era un preț speculativ al unui comerciant. A fost o lucrare de imagine, a încercat și el să facă bani”, a precizat Gheorghe Vlad pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole