Câte cereale exportă Ucraina pe Dunăre, după ce a adâncit Canalul Bîstroe

Ucraina a anunțat, la începutul acestui an, că pescajul navelor care traversează prin Canalul Bîstroe a fost adâncit de la 3,9 metri la 6,5 metri, astfel că mai multe cereale pot fi exportate prin porturile mici de pe Dunăre.

Potrivit experților ucraineni, această capacitate de export a crescut cu jumătate de milion de tone de mărfuri pe lună, însă se pare că lucrurile nu se vor opri aici.

Potrivit lui Maxim Archinko, consultant pe probleme logistice în cadrul UkrAgroConsult, Ucraina ia în calcul posibilitatea adâncirii canalului până la 8,5 metri, în timp ce marii traderi de cereale din Ucraina au început deja să-și construiască terminale în porturile de pe Dunăre.

”Nave cu un pescaj de o adâncime de 6,5 metri pot traversa Canalul Bîstroe acum, iar lucrul acesta a devenit posibil prin restaurarea caracteristicilor portuare. Acum un an, pescajul maxim era de doar 3,9 metri. După dragare, nu doar barjele, ci și navele de coastă pot naviga de-a lungul canalului.

Se așteaptă ca dragarea Canalului să permită exportul unei cantități suplimentare de jumătate de milion de tone pe lună. Astfel, cantitatea totală lunară a exporturilor prin porturile mici de pe Dunăre va ajunge la 2,5 milioane de tone pe lună.

Pe viitor, Ucraina ia în calcul posibilitatea adâncirii Canalului Bîstroe până la 8,5 metri. La ora aceasta, cei mai mari traderi ucraineni construiesc terminale în porturile de pe Dunăre, pentru că toți vor să aibă variante de rezervă în privința canalelor logistice, în cazul agravării situației din jurul coridorului cerealelor”, a explicat specialistul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole