Cătălin Predoiu: Nu putem face o agricultură puternică fără fermier puternic

13

 predoiuCătălin Predoiu consideră că nu se poate face o agricultură puternică fără un fermier puternic, aceasta fiind concluzia la care a ajuns sâmbătă la o întâlnire cu fermierii.

“Am avut o întâlnire cu fermierii pentru a discuta propuneri, sugestii care să fie incluse în Programul de guvernare al PNL. S-a degajat din dezbaterile pe care le-am avut o idee foarte clară, și anume că nu putem face o agricultură puternică fără fermier puternic. (…) Problema fundamentală a economiei noastre este lipsa de competitivitate și ea se manifestă și în agricultură și de aceea avem situația în care producătorii noștri concurează foarte greu aici, pe piața românească, cu producători străini și ies foarte puțin în exterior cu produse finite. În general, exportul din agricultură este unul de materie primă, cereale, care nu încorporează valoare adăugată și nu aduc foarte mult profit”, a afirmat Predoiu.

El a adăugat că este un concept ce ar putea fi o șansă pentru tinerii care s-au consacrat profesiei de fermier.

“Trebuie să vorbim și de stimulente fiscale și de programe de creditare, de stimulente pentru integrarea și comasarea terenurilor. Toate aceste lucruri trebuie puse într-o viziune pe termen lung și această întâlnire cu fermierii nu este una electorală, nu este una de marketing politic, este o întâlnire de lucru pentru a construi împreună o viziune pe termen lung”, a afirmat Cătălin Predoiu. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise