Cât va costa mielul de Paște anul acesta? Prețul indicat de cel mai mare oier din România

dumitru andresoi pretul mielului

Prețul mielului e ceva mai mare anul acesta, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar crescătorii se așteaptă ca acesta să mai crească ușor până în perioada sărbătorilor Pascale. Un preț corect, care să le permită crescătorilor să se dezvolte, ar fi undeva la 25-26 de lei/kg în viu, susține cel mai mare crescători de oi din România, Dumitru Andreșoi.

”Ca efective nu mă pot pronunța, eu cred că este stabil, nu știu dacă este în creștere. Îmi doresc să fie în creștere și, cu siguranță, dacă menținem trendul la prețurile care se obțin pe produsele acestor animale, cu siguranță și crescătorii de ovine o să mărească efectivele. Din păcate, au fost foarte mulți ani în care prețurile obținute au fost sub prețul de cost și numai dragostea foarte mare a crescătorilor a făcut să nu scadă efectivul.

Dacă anul trecut, în aceeași dată, când am organizat această întâlnire, prețurile erau undeva la 17-18 lei/kg mielul de lapte, astăzi achiziționăm mielul de lapte de la crescători la 24 de lei. Deci fermierul primește 24 de lei/kg în viu. E un preț bunișor, mai e loc de creștere, sperăm ca piața să suporte în continuare o creștere a prețului. (…) Așteptăm, la mielul de lapte în viu, undeva la 25-26 de lei/kg în perioada Pascală. Dacă s-ar stabiliza apoi la 23-24 de lei/kg pe perioada verii, eu spun că ar fi un preț corect”, a precizat Dumitru Andreșoi pentru AGRO TV, în emisiunea ”Portret de Fermier”.

Picture of Ionuț Fîntînă
Ionuț Fîntînă

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 răspunsuri

    1. Costă la fel. Ca să vă lămuriți, conform DEX 2009:

      PAȘTE, paști, s. m., s. f. 1. N. pr. m. Sărbătoare religioasă celebrată de creștini în amintirea învierii lui Hristos, iar la evrei în amintirea ieșirii lor din robia egipteană, sub conducerea lui Moise. ◊ Expr. Nu e în toate zilele Paști sau o dată pe an e Paști = nu se petrec în fiecare zi evenimente deosebite. Din an în Paști sau din joi în Paști, din Paști în Crăciun = foarte rar, la intervale mari de timp. La Paștile cailor (sau calului) = niciodată. 2. S. f. Pâine sfințită care se împarte la biserică în ziua de Paște (1); pască. [Var.: paști s. m.] – Lat. pascha, -ae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.