Cât se plătește AZI pe tona de porumb în Portul Constanța

Cotațiile porumbului pe bursele internaționale au reacționat negativ la veștile privind prelungirea acordului privind exportul de cereale din Ucraina la Marea Neagră. Astfel, prețurile au scăzut semnificativ în ultimele zile, iar valorile din piața fizică se găsesc și ele mai jos decât săptămânile trecute.

Potrivit unei analize prezentate de Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal, la Digi24, porumbul se vinde acum în jurul valorii de 270 euro/tonă.

”Porumbul a reacționat negativ la veștile privind coridorul verde. Recolta de porumb ucraineană există, recolta de porumb americană există și nu sunt probleme din acest punct de vedere. America de Sud a început însămânțarea și Brazilia a însămânțat circa 48% din prima recoltă. În mod normal ei însămânțau cam 63% în această perioadă, însă sunt la 48% din cauza ploilor abundente, dar credem că vor recupera.

Porumbul a scăzut pe fondul acestor fundamente fizice, adică marfă existentă peste tot în zonele de origine cele mai importante, și îl vedem setat la un nivel de 270-275 euro/tonă. Orzul se corelează și el cu grâul furajer, și îl vedem setat la un nivel de 270 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole