29 noiembrie 2021 - 22:15

Cât de profitabilă este creşterea caprinelor

capra_micCostul lunar cu întreţinerea animalelor se ridică în timpul iernii la 4.500 de lei 
Din vânzarea produselor se pot obţine în fiecare lună până la 6.000 de lei
Cei care activează în acest sector văd creşterea animalelor ca pe un business de viitor

Creşterea animalelor este văzută de majoritatea celor care activează în această zonă ca un business de viitor. Fie că au moştenit afacerea de familie, fie că şi-au ridicat-o din proprie iniţiativă,  acest tip de afacere a început să câştige tot mai mult teren în ultimii ani. Acest lucru vine şi ca urmare a încurajării de către autorităţi a producţiei de produse bio.
Costul lunar cu întreţinerea a 100 de caprine în sezonul de păşunat este zero, iar în timpul iernii (6 luni de zile) acesta se ridică la 4.500 de lei. De asemenea, veniturile ca urmare a valorificării produselor sunt de aproximativ 6.000 de lei.
Chiar dacă scădem taxele şi impozitele datorate către stat, tot rămâne profit. Astfel, cheltuielile pe iarnă se ridică la 27.000 de lei, în timp ce încasările anuale din vânzarea produselor sunt de 72.000 de lei. În prezent, preţul unui litru de lapte de capră este de 1,1 lei.
Pe lângă problemele de ordin financiar, a lipsei cursu­rilor de specialitate şi informaţiilor în ceea ce priveşte sprijinul pe care îl acordă statul fermierilor tineri, există un optimism privind viitorul acestui tip de afacere. (Integral pe curierulnational.ro)