Cât de mult rău îţi fac ceaiul verde, aspirina şi diureticele

Încă din antichitate, ceaiul verde este folosit nu numai ca băutură reconfortantă, ci şi ca un medicament cu proprietăţi deosebit de puternice. Ceaiul verde previne cancerul, scade colesterolul în sânge, întăreşte pereţii vaselor sanguine, scade nivelul zahărului în sânge, înlătură oboseala şi stresul, încetineşte procesele de îmbătrânire. Ceaiul verde are foarte multe virtuţi dar, totuşi, nu poate fi de folos tuturor. Este contraindicat celor cu predispoziţie la lipotimie, gastrită cu hiperaciditate, ulcer stomacal şi duodenita. Produce dureri în zona stomacului.


Dacă mamele care alăpteaza copii consumă mult ceai concentrat (inclusiv cel negru) seara, o parte din cofeină trece în laptele matern provocând insomnii copiilor.
La persoanele hipotensive care consumă cantităţi mari de ceai verde foarte concentrat, în prima fază tensiunea creşte puţin, se ameliorează starea fizică, dar peste câteva ore tensiunea scade accentuat, apare senzaţia de slăbiciune, scade tonusul vaselor sanguine. În cazul lor este mai indicată folosirea ceaiului negru care creşte tensiunea arterială şi măreşte tonusul vaselor capilare.
Folosirea ceaiului verde este indicată, dar în cantităţi mici şi în concentraţie slabă. Fiecare consumator de ceai (verde sau negru) trebuie să aibă simţul măsurii şi dozele proprii, care să nu-i afecteze starea sănătăţii. Depăşirea măsurilor duce uneori la insomnie, palpitaţii şi alte simptome nedorite.
Alte lucruri bune, dar care fac şi rău.
Aspirina. Cei care consumă zilnic aspirina trebuie să ştie că aceasta are cam aceleaşi efecte ca şi alcoolul, ducând la distrugerea ficatului. Se poate ajunge, în timp, şi la scăderea auzului. Consumul îndelungat de aspirină duce la scăderea imunităţii organismului, iar asociat cu antibiotice, favorizează transformarea proceselor acute în procese cronice. Aspirina poate fi înlocuită cu patru rosii ecologice consumate în fiecare zi sau ceai din coaja de salcie.
Preparatele pe baza de propolis nu trebuie fierte sau încălzite la temperaturi peste 50 °C. Propolisul folosit la prepararea lor nu trebuie păstrat în congelator, deoarece acesta îşi pierde proprietatile terapeutice.
Băile de nămol (peloidoterapia, fangoterapia) îmbunătăţesc metabolismul organismului în general, stimulând funcţionarea glandelor endocrine. Nu se folosesc (chiar se interzic) în cazuri de: afecţiuni oncologice, mioame, tuberculoza activă, tiroidoză, imediat după un infarct miocardic, în timpul sarcinii, în procesele inflamatorii acute.
Preparatele diuretice, consumate un timp îndelungat, pot provoca dereglarea ritmului cardiac şi edem cerebral. Nu este indicat a se bea leacurile care scad tensiunea şi cele pentru inimă cu suc de grapefruit. Aceasta duce la intoxicarea organismului.

Citește și

Comentariile sunt închise