Cat cozonac vor manca romanii de Craciun?

Fabricile de panificatie vor livra de Craciun peste sapte milioane de cozonaci, cu 5% mai mult decat anul trecut, scrie MEDIAFAX.
“Pentru sarbatorile de iarna, industria de panificatie din Romania va produce peste sapte milioane de cozonaci, cu 5% mai mult decat anul trecut. In mod obisnuit, intr-o luna se produc in Romania cam 7-800.000 de cozonaci”, a mai spus Popescu.

El a adaugat ca pretul mediu al unui cozonac este 15 lei (3,2 euro), ceea ce inseamna ca brutarii se asteapta la incasari de Craciun de peste 22 de milioane de euro.

Potrivit lui Popescu, si de Paste s-au vandut aproximativ sapte milioane de cozonaci. Astfel, vanzarile pentru intregul an vor depasi 21 de milioane de bucati, respectiv aproximativ un cozonac de persoana pe an.

Din datele Rompan importurile de Craciun sunt mici, de aproximativ 200.000 de bucati, si provin din tari precum Spania, Italia, Franta sau Belgia.

“Preturile cozonacilor nu cresc de Craciun comparativ cu perioada similara a anului trecut. Nu putem creste pretul nici la paine, desi ar fi necesar, pentru ca in acest an graul s-a scumpit cu 70%, iar faina cu 50%”, a adaugat Popescu.
Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/236905/cat-cozonac-vor-manca-romanii-de-craciun.html?utm_source=newsletter-daily-20121212&utm_medium=email&utm_content=daily-20121212&utm_campaign=Newsletter-Daily

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult