Cât costă dulceaţa românească la un salon de delicatese din Paris

Dulceţurile Transilvaniei, atât de apreciate de prinţul Charles, au cucerit Parisul, unde sunt prezentate într-o formulă de lux.

La un salon internaţional de produse rafinate, dulceţurile Transilvaniei au cucerit Parisul, fiind prezentate într-o formulă de lux.

Recipientele delicateselor care costa 365 de euro bucata, sunt lucrate cu migală şi aşezate într-o ramă de lemn, alături de o linguriţă din argint.

 

Un artist sticlar a creat, în fabrica lui de lângă Sibiu, recipientele unicat, iar linguriţele din argint masiv sunt produse în atelierul unui bijutier din Turda.

Primul recipient cu dulceaţă românească, de care a fost impresionat şi Prinţul Charles când a vizitat Transilvania, a ajuns la un avocat englez care locuieşte în Paris şi l-a convins să petreacă o vacanţă în România.

O fundaţie a reuşit să atragă atenţia asupra dulceţurilor din zmeură şi mure pretenţioşilor degustători din Paris. Gemurile, preparate după o reţetă specială a Gerdei Gherghiceanu din Viscri, regiunea Târnava Mare, şi mierea de albine The Art of DAR au fost lansate pe piaţă în ediţie limitată, la câte 1001 de bucăţi pentru fiecare zonă: Târnava Mare şi Valea Barcăului.

Actriţa Maia Morgenstern sprijină produsele, aparând în clipul de promovare a acestora.

Fundaţia vrea să realizeze, în curând, şi amfore din sticlă pentru siropuri naturale din fructe, iar pentru fiecare vânzare s-a angajat să planteze 5 stejari.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult