Cât au scăzut prețurile alimentelor după reducerea TVA

20

Conform Consilalimentefiscliului Concurenței, de la 1 iunie până în prezent, marii retaileri au redus prețurile la produse alimentare cu 12,8%, iar magazinele tradiționale cu 9,1%.

Reprezentanții Consiliului Concurenței spun că scăderea valorii TVA la alimente a avut efectul scontat, prețurile la aceste categorii de produse scăzând cu procente semnificative de la 1 iunie, dată la care TVA a fost redus de la 24 la 9 la sută pentru alimente.

Un raport recent al instituției arată că în urma reducerii TVA la produsele alimentare de la 1 iunie, prețurile au scăzut atât în comerțul tradițional, cât și în cel modern, mai exact 12,8% în comerțul modern și 9,1% în comerțul tradițional. Se observă astfel că  scăderea prețurilor în comerțul modern a fost mai pronunțată decât în cazul comerțului tradițional, reducerea de TVA fiind transmisă aproape integral către consumatori.

Presedintele Consiliului Concurenței a declarat că nu au fost observate creșteri mari de preț înainte de 1 iunie, ci numai creșteri reduse, respectiv o majorare la sfârșitul  lunii mai de sub un procent. (Integral pe agroromania.manager.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise