Castraveţii şi lămâile îţi protejează pielea de soare

Ai aflat pe pielea ta ce-nseamnă să stai prea mult la soare? Ca să scapi de mâncărimi, dureri şi roşeaţă, tratează-te singură cu leacuri simple, pe care oricine le are în casă. Atenţie! Dacă ai febră, frisoane şi dureri puternice trebuie să mergi la doctor. 

Comprese cu suc de castravete

Castravetele este una dintre cele mai răcoritoare legume, aşa că nu evitaţi să-l consumaţi pe timp de vară.

Sucul proaspăt de castravete calmează arsurile provocate de soare. Bogat în săruri naturale, enzime şi vitamine el este esenţial pentru creşterea şi repararea celulelor.

 

Tamponări cu suc de lămâie

Pentru pielea afectată de ultraviolete, lămâia e un adevărat calmant, graţie vitaminei C.

Aplicată pe piele, acţionează ca un dezinfectant şi ajută la vindecarea arsurilor. Pune într-un vas două căni cu apă rece, apoi stoarce două lămâi.

Înmoaie în soluţie un burete nefolosit şi tamponează uşor zonele afectate. După o oră, poţi repeta procedura.

Aplicaţii cu lapte

Dacă de obicei e invers, de data aceasta, cu cât e mai gras laptele, cu atât mai bine, fiindcă grăsimea conţinută are efect benefic asupra arsurilor. Pune comprese cu lapte rece pe piele sau cu o parte apă şi o parte lapte, pentru arsurile uşoare.

Vei simţi imediat cum se răcoreşte zona cu probleme. Lasă să acţioneze 30 de minute, după care tamponează-te cu un prosop umed. Aplică tratamentul la fiecare două ore.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult