20 octombrie 2021 - 00:27

Castravetele, o leguma cu multiple beneficii si intrebuintari

Castraveții fac parte din familia Cucurbitaceae. De obicei, sunt consumati cruzi sau murati. Frunzele, tulpina și semințele sunt folosite în bucătăriile asiatice. De asemenea, este utilizat în industria cosmetică pentru loțiuni, săpunuri, șampoane și parfumuri. Această legumă verde nu vă va rotunji talia, deoarece are putine calorii și carbohidrați. Pentru a maximiza valoarea nutrițională, castraveții nu trebuie curățați atunci când sunt mâncați.

Castraveții au beneficii multiple. Sunt bogati în nutrienți cu vitamina C, K, magneziu, potasiu și mangan. Contin 95% apă și unii oameni obțin cam 40% din aportul lor zilnic de apă din alimentele pe care le consumă. A fi hidratati corespunzător este important pentru multe aspecte legate de sănătate, iar consumul regulat de castraveti ajută detoxifierea organismului și pierderea în greutate. De asemenea, conțin antioxidanți pe care îi ajută să blocheze radicalii liberi. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de cancer, a bolilor de plămâni, de inimă și a bolilor autoimune. Unele studii au arătat că pot reduce și nivelul glicemiei. Enzimele si fibrele continute de coaja castravetelui ajuta la buna functionare a digestiei si ajuta la procesele metabolice hepatice. Mancarurile copioase, bogate in proteine si grasimi se pot asocia cu salte de castraveti pentru a preintampina tulburarile digestive.

Există, de asemenea, alte câteva utilizări interesante a castraveților. Când oglinda se bureste după un duș, încercați să dați cu o felie de castravete peste oglindă pentru a vedea din nou clar. De asemenea, pot fi folosite pentru a reda prospetime și a fermitate pielii. Unii susțin că scapă de celulită. Catravetii pot preveni o mahmureală dacă sunt mâncați înainte de culcare după ce ati consumat prea mult alcool. Pot fi folositi pentru a lustrui pantofii. Atunci când țineti pe cerul gurii o felie de castravete, poate ajuta la reducerea respirației urat mirositoare daca nu aveti la îndemână mentosane sau guma. De asemenea, pot spăla creionul și stiloul de pe pereții „decorati” de copii. Castraveții curăță foarte bine oțelul inoxidabil. Se pare că a avea castraveți intotdeauna in casa este o idee grozavă.

Castraveții sunt ușor de adăugat la dieta zilnica. Pot fi consumati crude, adăugati la un sandwich, infuzati în apă, murati, mâncate cu brânză (o combinație populară) sau pot fi folositi pentru a face diverse salate. Consumul de castraveți și utilizarea lor în alte scopuri legate de piele sau frumusețe este un plus excelent și ușor de utilizat. A face alegeri alimentare sănătoase și remedii la domiciliu reprezinta, nu in ultimul rand, si o economie convenabila de bani.