Castanele, bune pentru circulaţia sângelui

20

Castanele dau farmec fiecărei toamne. Dar dincolo de imaginea romantică a parcurilor străjuite de falnicii arbori care le produc, aceste fructe sunt pline de calităţi curative. Revista „Click! pentru femei” te învaţă cum să prepari remediile naturiste cu castane.

Adio, hemoroizi chinuitori!


Scoarţa castanului conţine compuşi chimici (aesculină, aescină) de ajutor în tratamentul hemoroizilor. Ei acţionează prin întărirea pereţilor vaselor de sânge, reducând în acest fel apariţia unor noi hemoroizi. Sunt utile băile locale cu decoct de coajă de castane, compresele cu o pastă făcută din apă şi pudră de scoarţă sau de seminţe de castane, precum şi consumarea castanelor comestibile coapte sau preparate sub formă de piure.

Reglează circulaţia sângelui

Decoctul din coajă de castane este bun în caz de varice, flebite, tromboflebite, ulcere varicoase. Tot fructele au şi 4% proteine, săruri de potasiu, fier, magneziu, zinc, calciu, vitaminele B1, B2 şi C, care le fac remediu util pentru bolnavii de inimă, dar şi pentru persoanele stresate, depresive sau anxioase. Se recomandă aplicarea locală a unor comprese cu decoct concentrat preparat din două linguri de coajă de castane la o cană cu apă.

Bune pentru picioare

Baia de picioare cu frunze de castan întăreşte vasele de sânge, stopează apariţia inflamaţiilor. Amesteci 15 g de frunze de castan mărunţite, 10 g de frunze de urzică şi 10 g de cimbru. La un litru de apă fiartă pui două linguriţe de amestec de plante. După ce dă în clocot, după ce filtrezi şi răceşti infuzia, adaugi 12 linguriţe la patru litri de apă pentru baia de picioare.

 

Sursa: http://www.click.ro/lifestyle/sanatate/Castanele-bune-circulatia-sangelui_0_1501049910.html

Citește și

Cmentariile sunt închise