Casele de vinuri vrâncene s-au impus la Festivalul Internațional „Bachus 2013”

8

vin7oct

Peste 70 de case de vinuri și producători particulari și-au disputat 98 de medalii la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2013”, desfășurat la Focșani, în perioada 3 – 6 octombrie.

Marea Medalie de aur pentru vin alb a fost obținută de Vincon Vrancea cu soiul Tămâioasa Românească 1996 — Comoara Pivniței.

Marea Medalie pentru vin roșu a fost obținută de Senator Wine Vrancea cu soiul Merlot Varius 2012, iar pentru distilate coniacul Jad XO, vechi de 28 de ani, produs de Vincon Vrancea.

„A fost un concurs strâns și foarte viu disputat, au fost prezente 73 de case de vinuri și producători cu 329 de probe, dintre care 50 au primit medalia de aur și 48 medalia de argint”, a declarat directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Vrancea, Petra Ochișor.

Timp de patru zile, municipiul Focșani a fost capitala vinurilor românești.

Serile au fost dedicate spectacolelor pe scena amplasată în Piața Unirii, unde au urcat nume cunoscute ale muzicii populare și ușoare: Holograf, Horia Brenciu, Botgros Orchestra, Voltaj, Vama, Chris Norman. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise