Casa Verde Fotovoltaice, mesaj de ULTIMĂ ORĂ de la AFM: ”Avem banii!”

Aproape 90.000 de români s-au înscris în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, pentru a beneficia de sprijinul pus la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Mulți dintre aceștia ar fi putut avea, deja, instalațiile fotovoltaice montate în gospodărie, însă programul a fost blocat printr-o decizie a Curții de Apel Oradea.

Astăzi, la mai bine de o lună de la decizia instanței, situația nu pare a fi mai aproape de a fi soluționată și nu există nicio informație concretă referitoare la posibila dată când programul Casa Verde Fotovoltaice ar putea fi reluat. 

”Din păcate, suntem în aceeași situație, cu programul suspendat. Administrația Fondului pentru Mediu a întreprins toate demersurile pentru deblocarea programului, am făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, am notificat de vreo 2-3 ori și Curtea de Apel Oradea pentru a transmite cu celeritate dosarul spre Înalta Curte, pentru a primi un termen cât mai rapid de soluționare a acestei situații. Deocamdată nu avem un termen stabilit, însă așteptăm și noi ca ÎCCJ să stabilească un termen pentru acest recurs, astfel încât cele aproape 90.000 de familii să beneficieze de finanțarea gândită de către AFM”, a precizat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, într-un interviu la DC News.

În ceea ce privește suspiciunile cum că AFM și-ar fi dorit, de fapt, blocarea programului, pentru că nu ar avea banii necesari pentru derularea lui, șeful AFM a infirmat categoric această ipoteză. Potrivit lui, AFM are întreaga sumă necesară pentru implementarea Casa Verde Fotovoltaice 2023 și speră ca programul să fie deblocat cât mai repede.

”Administrația Fondului pentru Mediu este o instituție cu autofinanțare. Noi nu luăm bani de la bugetul de stat. Programele pe care noi le lansăm sunt programe finanțate din banii noștri; dacă nu avem sursa bugetară, nu putem să lansăm programe. Banii există, îi avem, sunt la dispoziția noastră, doar că vrem să se soluționeze într-un fel ca să putem să deblocăm cei 90.000 de participanți. Noi avem banii, nu ne ducem la Ministerul de Finanțe să cerem banii pentru Casa Verde Fotovoltaice. Cred că cetățenii au văzut deschiderea noastră spre corectitudine și spre un program eficient. Nu cred că cineva ne bănuiește că am avut vreo înțelegere cu Curtea de Apel Oradea ca să ne suspende programul. E de noaptea minții așa ceva. Noi am depus toate eforturile ca acest program să se deruleze repede, cetățeanul să beneficieze de acest program într-un mod transparent și eficient”, a mai subliniat Neculaescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

9 COMENTARII

 1. Pai și preainalta curte nu este tot în ograda voastră?
  Nu voi ați numit marii judecători acolo?
  Ori sunteți pe felie, ori desființați „înaltele curți”.
  Ăștia își bat joc de 90 000 de familii?
  Vom face solicitare sa ii desfiintam.
  DECLIC aduna semnături, schimbam Constituția!

 2. Incompetența își spune cuvântul de persoane care nu au ce căuta în Ministerul Mediului.Eu nu am domiciliul în localitatea natală, plătesc impozite și taxe locale și nu am acces la finanțare europeană pentru panouri fotovoltaice. Așa vor aleșii locali din motive politice noi nu îi votăm suntem la oraș și aici votăm crema societății.

 3. Căutați soluții???Exista…CEI CARE AU FOST DECLARATI ELIGIBILI de firma cu care vor sa monteze panourile și de către AFM,ar trebui sa și continue montajul…pt că EI AU DECIS PE CINE VOR CA MONTATOR….deci în acest caz este un abuz blocarea tuturor contractelor…Așa s ar mai elibera. din dosarele celor care sunt blocați,sincer ,in 4 luni de la depunerea acteloraveam tot timpul sa ne alegem o firma…am așteptat doar cadrul LEGAL…

 4. Vraja de 2lei,cei care au fost validați de către afm+firma de instalare și au semnat deja contactat, se pot adresa instantei +CEDO…,
  Și sa vedem pe cine îl ustura c….

 5. La inceputul anului se vorbea de 150000 de proiecte.
  Daca sunt bani destui dece a scazut nr proiectelor la 90000???
  Daca nu banii sunt problema de ce se plang firmele care au montat instalatii prin programul casa verde in anii anteriori ca inca nu au primit banii chiar pt proiecte din 2020???

 6. Actuala putere din Romania isi sapa singura groapa, oamenii care au avut incredere in ei si s-au inscris in programul AFM-ului ,si care vad ca actualul guvern nu gaseste nici o solutie(or fi incapabili,nu ai intereseaza,oare din ce motiv?)ia ghiciti pe cine vor vota la urmatoarele alegeri,daca vor mai vota…ciupercuta intr-un picior,ghici ciuperca ce-i?,daca nu se gaseste nici o solutie pt. deblocarea acestui program…sau oare cu ajutorul AFM-ului vor sa piarda alegerile?Vorbim de o masa imensa de persoane cu drept de vot, 90000+membrii familiilor acestora…oamenii care pot schimba cursul alegeriilor anul viitor si care vor reactiona la aceasta umilinta(au avut incredere in acest program iar guvernul nu a fost in stare sa gaseasca o solutie).Daca de oamenii nu va pasa,domnilor de la AFM, vedeti ce am scris mai sus si ganditi-va bine daca reluati sau nu programul,ca e vorba si de soarta voastra viitoare(poate de asta vi-o pasa),oamenii asteapta solutii nu vorbe, multii au si platit integral sau partial firmele de instalatori,asteapta doar deblocarea programului…daca acuma e numai un proces care a blocat tot programul ,ia ganditi-va cate procese vor urma daca se alege praful de acest program!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole