Casa Verde FOTOVOLTAICE – Ce se întâmplă cu dosarele din 2019 și 2021

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a participat recent la emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea în direct la AGRO TV, și a clarificat câteva probleme legate de programul Casa Verde Fotovoltaice.

După cum bine se știe, în 2019, a fost oprit la numai șase ore după ce a fost lansat, pe fondul suspiciunilor de fraudă la înscrierea unor dosare. Potrivit declarațiilor făcute de ministrul mediului, procedura de evaluare pentru dosarele depuse în programul din 2019 va fi dusă la bun sfârșit, urmând ca ulterior să fie făcute plățile de rigoare.

”Acolo se duce până la capăt procedura de evaluare. AFM a spus că până la sfârșitul lunii ianuarie va aproba sau va respinge toate dosarele care au fost depuse până atunci, indiferent de dosar – și Rabla, și Fotovoltaice. Actele trebuiau să nu fie expirate la depunere, acolo o fost o discuție, s-a clarificat și se va închide și acel program”, a precizat Tanczos Barna în direct la AGRO TV.

Totodată, ministrul a anunțat și prelungirea termenului pentru programul din 2021, astfel că și acesta va fi finalizat în cursul anului 2022.

”Pentru Fotovoltaice 2021 am făcut o prelungire de termen, tocmai din cauza acelor probleme de depunere din sistemul informatic. Imediat după eșecul cu sistemul informatic, a venit AFM cu o propunere de modificare a procedurii. Acolo nu mai avem probleme de genul acesta cu expirarea documentelor, am prelungit termenul de valabilitate, așa că lucrurile sunt clare”, a mai spus Tanczos Barna.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Am depus și eu pt fotovoltaice la o companie numita Genway in septembrie 2021.dupa ce am primit contractul cu ei nu am mai fost contactat până săptamana trecută când am sunat eu și mi s a spus că nu mai e valabil și trebuie făcut altul pentru 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole