Casa Verde Fotovoltaice 2023, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Listele cu instalatorii

Înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 s-au încheiat cu succes și nu mai e mult până când va începe instalarea efectivă a panourilor fotovoltaice în gospodării. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a făcut deja selecția instalatorilor, iar lista va fi publicată în curând.

Potrivit președintelui AFM, Laurențiu Neculaescu, 654 de firme au fost declarate eligibile pentru a instala panouri fotovoltaice.

”Suntem în faza în care avem o situație clară a solicitanților. Sunt 86.625 de persoane fizice care au solicitat finanțare prin programul Casa Verde Fotovoltaice și 875 de unități de cult.

Acum suntem în faza de semnare a contractelor cu instalatorii, cu firmele care vor evalua și vor implementa aceste sisteme fotovoltaice. Au fost 750 de firme care au depus dosare și s-au înscris pentru acreditare în cadrul acestui program. Au fost declarate eligibile 654 de companii.

După ce finalizăm semnarea contractelor, mai au o perioadă de 5 zile pentru a depune acea garanție de participare în carul programului, astfel încât anticipăm că undeva la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii august vom publica lista cu companiile acreditate de AFM să instaleze aceste sisteme. Implicit, vom debloca aplicația și vor începe efectiv negocierile între persoanele fizice și aceste companii”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DC News.

Șeful AFM susține că până la sfârșitul lunii septembrie deja vor fi instalate primele panouri în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Acesta a explicat și procedura prin care vor trece beneficiarii pentru a-și alege instalatorul.

”Ca beneficiar, intrați în aplicație, vă selectați de acolo un instalator; în acel moment, el are acces la documentele pe care le-ați încărcat în perioada care a trecut. Verifică acele documente, au la dispoziție maxim 30 de zile în care trebuie să vă dea un răspuns. În momentul în care v-ați înțeles cu instalatorul respectiv, el vă bifează în aplicație și din acel moment, puteți să treceți la instalarea panourilor”, a explicat Laurențiu Neculaescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

13 COMENTARII

 1. Bună ziua,
  D-l președinte AFM Neculaescu Laurențiu,
  Va rugam sa specificați ce ar trebui sa se negocieze între beneficiar persoana fizica și instalator, din moment ce banii sunt la AFM, si aceasta instituție trebuie sa plateasca firmele instalatoare aprobate de AFM. Va rugam sa fiți mai explicit.
  Va mulțumesc.

 2. Bună ziua.
  Domnule președinte AFM va rog frumos să-mi comunicați daca este posibil sa montez panourile voltaice la sol.
  Menționez că virată casei mele este de 90 de ani și consider că a-și pune în pericol integritatea case.
  Eu am făcut renovatori si imbunatatirea rezistenței dar virată își spune cuvântul.
  Mulțumesc pentru înțelegere și aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.

  • Daca citeai ghidul găseai că se pot instala și la sol, cu condiția să reiasă din cf că terenul este al dumneavoastră

 3. Vedeti ,ce inseamna omul potrivit ,la locul potrivit ? Conducatorul A..F.M. un exemplu ,respectiv Laurentiu Neculaescu . In circa sapte luni a pus in pra tica Programul Casa Verde Instal. Fotovoltaice . Felicitari..! Si mult succes in realizarea programului.

 4. Instalatorii dacă mă refuză după termenul stabilit, cu mine ce se va întâmpla, mai voi putea apela la alt instalator. Mulțumesc.

 5. Cum aflam dacă am fost acceptați în programul casa verde fotovoltaice 2023..Este valabil doar mesajul primit pe email după ce am introdus datele pe platforma? Hi

 6. Va rog sa ne comunicați lista cu persoanele care au fost acceptațe in programul casa verde foto-voltaice 2023 Neamț . Va rog un răspuns!

 7. Si uite ca suntem la sfarsit de August si nu se mai intampla nimic cu acest program. Praf in ochii cetatenilor. Nu uitati cu cine ati votat ca le vine iar randul si iar veti fi fraieriti… ca de obicei… de 30 ani incoace.

 8. Sustineti ca la sfarsitul lunii septembrie se vor instala primele panouri,va pot informa ca pe strada mea s-au instalat deje doua sisteme fotovoltaice de doua saptamini de catre ROMSIR,or fi fost ajutati de cineva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole