2 decembrie 2021 - 21:54

CASA RAZESULUI, DESTINATIE DE VIS PENTRU O VACANTA PERFECTA IN TARA DORNELOR

Daca doriți o vacanta în care sa va rupeți de agitatia orașului, sa renuntati la „beneficiile” tehnologiei, sa mâncați specialitati tradiționale imposibil de refuzat, sa va simțiți din nou ca în copilărie, un loc în care să puteți respira aerul pur și tare de pădure de brazi, atunci va sfătuim să alegeți Casa Razesului. Un loc special, cum greu mai găsești în România, unde tradiția este păstrată cu sfințenie asemenea unei comori descoperite după lungi căutări.

In acest loc minunat, din satul Drăgoiasa, am ajuns îndrumați de primarul comunei Panaci, Vasile Cozan, care ne-a promis că ne va conduce într-un loc special, unde să redescoperim tradițiile românești, frumusețea naturii virgine, generozitatea și ospitalitatea bucovineana. Și a avut întru totul dreptate.

Casa Razesului este amplasata într-un loc de basm, pe culmea unui munte la buza pădurii, din care poți observa împrejurimile și asculta cântecul păsărilor. Cabana este confecționată exclusiv din bușteni, respectând arhitectura specifica zonei. Tot mobilierul în cabana este cofectionat din lemn iar camerele îți oferă tot confortul de care ai nevoie.

Așa gazdă nu am mai întâlnit nicăieri. Răzeșul, de fapt răzeșii, Ioan și Liviu Bazarcă, tată și fiu, fac totul cu pasiune și din suflet. Se vede că nu este o afacere din care să își dorească doar să câștige bani, ci unicul mod de existență pe care și-l pot imagina pentru ei și familie.

Pensiunea si camerele sunt frumos amenajate in stil traditional. Cazarea si masa sunt extraordinare. Am rămas încântați de meniurile compuse numai din bucatele făcute în casă: brânzeturi, lapte şi ouă, preparate din carne: muşchi, șunculiță, cărnaţi (preparați chiar în fața noastră de către Liviu Bazarcă), dulceţuri minunate, siropuri naturale, toate la discreţie, precum şi de porţiile imense de mâncare tradiţională, sau de cozonăceii după o rețetă proprie, toate plămădite de mama Răzeșului.

Liviu, un adevarat ghid turistic local, vă va însoți în excursii de neuitat in Muntii Calimani, cu ATV-urile, snowmobilul sau sania tractată de caii putere ai unui Mercedes 4×4, în care vă vor însoți coșul cu merinde, din care nu lipsesc palinca, afinata, și plăcintele pregătite de acasă, si parca fumusețea peisajului capătă valențe și dimensiuni inimaginabile în altă parte.

Ca să fim și mai convingători, alăturăm câteva imagini surprinse de obiectivul camerei, alături de mărturisirile smulse gazdelor de către colegul nostru Bogdan Tudor, în materialul video realizat la Casa Razesului.