Cartofii și ouăle s-au ieftinit cel mai mult în luna iunie

20

cartofinoimmmCartofii, ouăle, zahărul, citricele şi conservele de legume au fost alimentele care s-au ieftinit cel mai mult în luna iunie comparativ cu luna mai, în condiţiile în care preţurile alimentelor au scăzut, pe ansamblu, cu peste 0,7% în intervalul menţionat, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţul cartofilor a scăzut în iunie 2014 cu 9,5% faţă de luna mai 2014, fiind mai mic cu 7% şi decât preţul înregistrat cu un an în urmă.

Conservele de legume şi legumele (altele decât cartofii, fasolea şi leguminoasele) s-au ieftinit cu 6%, ouăle – cu 4%, citricele – cu 2,5%, iar zahărul – cu 2,7%.

Pe de altă parte, mierea s-a scumpit cu 1%, iar fructele proaspete – cu 0,43%.

La mărfurile nealimentare, statisticile consemnează scăderi de preţuri în luna iunie la butelii – 0,02%, autoturisme şi piese de schimb – 0,4%, în timp ce încălţămintea s-a scumpit cu 0,25%, ţesăturile – cu 0,18%, iar combustibilii – cu 0,17%.

La servicii, au scăzut preţurile la transportul aerian şi serviciile de poştă şi telecomunicaţii, cu 0,7% şi respectiv 0,5%, în timp ce transportul interurban s-a scumpit cu 0,10%, cazarea în unităţile hoteliere – cu 0,27%, iar serviciile cu caracter industrial, potrivit AGERPRES.

Citește și

Cmentariile sunt închise