Cărţile funciare din Braşov, digitalizate pentru 5,2 milioane de euro

32

pamanturivanz

Cărţile funciare din Braşov vor fi digitalizate de compania Teamnet International, aceasta câştigând licitaţia organizată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru digitalizarea cărţilor funciare din 9 judeţe, printre care se numără şi Braşovul. Contractul ridicându-se la 212,4 milioane lei, TVA inclusă (46,9 milioane euro) în patru ani, oferta fiind cu un ban sub valoarea estimată de instituţie. La licitaţie au mai depus oferte UTI Grup şi Romanian Soft Company.

Contractul, care include trei loturi, presupune crearea unei baze de date digitale din cărţile funciare pe hârtie ce există la oficiile ANCPI din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Harghita, Mureş şi Timiş.Oferta Teamnet International a fost depusă în consorţiu cu XOR IT Systems şi Free Dreams, precum şi Star Storage şi Intrasoft Internaţional, conform datelor www.e-licitatie.ro.

Pentru primul lot, Teamnet International a depus o ofertă de 57.838.671,91 lei, fără TVA, cu un ban mai redusă decât valoarea estimată de ANCPI pentru acesta. În cazul celorlalte două loturi, ofertele Teamnet International au fost identice cu valoarea estimată de ANCPI, respectiv 55.844.330,42 lei (fără TVA) pentru lotul 2 şi 57.609.150,32 lei (fără TVA) pentru lotul 3. În medie, digitalizarea cărţilor funciare din fiecare judeţ va costa 5,2 milioane de euro.

„În urma licitaţiei, ANCPI va obţine un acces facil la informaţiile legate de proprietate (informaţii conţinute în cărţile funciare) pentru personalul din cadrul fiecărui oficiu al ANCPI, conservarea informaţiilor conţinute în cărţile funciare aflate în acest moment pe suport hârtie, care se degradează continuu datorită consultării directe, precum şi utilizarea la adevărata valoare a aplicaţiilor software folosite în cadrul oficiilor şi birourilor teritoriale ale ANCPI prin încărcarea datelor digitale rezultate în urma procesului de conversie în baza de date existentă“, se arată în caietul de sarcini. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise