Carnea de miel pentru Paștele Catolic este puțină şi scumpă

oiddSăptămâna aceasta carnea de miel pe care comercianții au adus-o pe piaţă pentru Sărbătoarea Paștelui Catolic a fost, cel puțin în zona Hunedoarei în cantitate mică şi în consecință preturile sunt mari, potrivit recolta.eu.

Dumitru Andreşoi, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine „Dacia“ Hunedoara a apreciat că în acest moment comercianții nu sunt interesați să vândă.
„Cred că vor fi putini fermieri care vor ieși cu carne de miel pe piaţă, pentru că nu am auzit ca marii crescători să aibă în intenție să vândă, acum. Probabil că vor apărea la vânzare miei de la acei crescători care au efective mai reduse, iar prețul cărnii va fi de circa 14 lei, în viu, şi 25 de lei, în carcasă“, a apreciat Andreşoi, citat de presa locală.
Nici peste o lună când se sărbătorește Paștele ortodox, piaţa nu va fi mai generoasă cu gospodinele în căutare de carne de miel.
„Chiar dacă Paștele este în luna mai, mieii vor fi încă micuți. Sunt şi putini crescători şi de aceea estimez că vor ține foarte mult la preț. Acum, de Paștele Catolic, nu există nici o șansă să se vândă sub 25 de lei kilogramul de carne de miel. Oferta este mică şi de aceea, crescătorii vor ține la preț şi în ultima zi de vânzări”, cred inspectorii veterinari.
Crescătorii de ovine sunt de acord, iar mulți dintre ei spun ca au deja mieii arvuniți, iar ce vor furniza pe piaţă nu se va vinde sub prețul de 20 de lei pe kilogram. (Sursa: recolta.eu)