Carne stricată, la vânzare în supermarketuri din Capitală. Vezi lista magazinelor cu probleme

8

Inspectorii ANPC a efectuat mai multe controale în supermarketurile împotriva cărora clienţii au depus plângeri. Printre neregulile descoperite de către inspectori se numără comercializarea de carne stricată, promoţii false, precum şi comercializarea de produse fără etichete de gramaj.
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorului au efectuat acţiuni de control în mai multe reţele de hypermarketuri şi supermarketuri de pe raza municipiului Bucureşti.

„Am efectuat controale acolo unde au fost înregistrate reclamaţii ale consumatorilor, fiind verificate, în special, produsele alimentare comercializate imediat după sărbătorile pascale, în unităţile Cora-Sun Plaza, Real-Vitan, Auchan-Militari, Metro Militari, Kaufland-Colentina, Mega Image-Militari, Iancului, Camil Ressu” informează ANPC.

În cadrul magazinelor controlate s-a descoperit comercializarea de carne de pui stricată, anumite produse aveau afişate preţuri a căror promoţie expirase, s-a descoperit carne de porc injectată, salam mucegăit, precum şi salată de beof ce avea o culoare modificată.

Inspectorii ANPC au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 67.000 lei, cu măsurile complementare de oprire temporară de la comercializare a produselor alimentare cu abateri de informare a consumatorilor. Astfel, au fost oprite de la comercializare 57 de kilograme de peşte, 87 de kilograme de produse alimentare (cu modificari organoleptice, lipsă gramaj).

rtv.net

Citește și

Cmentariile sunt închise