Carmen Moldovan cere masuri de prevenie si sanctiuni pentru a stopa incendiile de vegetatie

9

Carmen Moldovan, preşedintele Forumului Naţional al Ecologiştilor din PSD (FNE) şi deputat social-democrat, atrage din nou atenţia asupra incompetenţei şi dezinteresului cu care Ministerul de Interne şi autorităţile din subordine tratează problema incendiilor de vegetaţie, care numai în ultimele cateva zile au afectat peste 1.000 de hectare de vegetaţie în judeţe precum Gorj, Caraş-Severin şi Vâlcea. Scăpate de sub control, aceste incendii ajung să afecteze locuinţele oamenilor, provocând pierderi imense sub ochii autorităţilor.   

Date fiind amploarea fenomenului şi frecvenţa cu care se produc incendiile de vegetaţie primăvara, deputatul PSD cere autorităţilor luarea unor măsuri grabnice de prevenţie, precum şi sancţionarea celor care nu respectă condiţiile în care pot da foc vegetaţiei uscate. „În ultimele zile, în toată ţara s-au produs sute de incendii de vegetaţie iar pompierii se tem că în zilele următoare vor fi la fel de multe. Sute de localităţi sunt afectate de astfel de incidente, iar autorităţile se mulţumesc să constate. Pe lângă cele peste 1000 de hectare de vegetaţie incendiate doar în ultimele zile în judeţele Gorj, Caraş-Severin şi Vâlcea, de 3-4 zile ţara ia pur şi simplu foc, astfel de incidente mai având loc şi în Suceava, Hunedoara, Argeş etc. Până în prezent, în niciunul dintre judeţele afectate, autorităţile nu au aplicat vreo sancţiune”, subliniază Carmen Moldovan.

            ”Ne-am obişnuit deja ca, primăvara, ţara noastră să ia foc pur şi simplu, sub privirile indiferente ale autorităţilor. Deşi se ştie foarte bine, din experienţa ulimilor ani, că în acest anotimp în ţara noastră se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate, ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor de vegetaţie uscată, nu se înregistrează nicio ameliorare de la un an la altul, nu se introduc măsuri de siguranţă sau de supraveghere”, arată preşedintele FNE.   „Ce măsuri iau Ministerul de Interne şi autorităţile din subordine, pentru ca vinovaţii de încălcarea regulilor să fie pedepsiţi şi astfel să fie descurajaţi şi alţii? Pur şi simplu nimic”, atrage atenţia Carmen Moldovan. 

www.promptemdia.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise