Carmen Brumă mănâncă sarmale şi cozonac, dar nu se îngraşă!

Obişnuiţi cu o Carmen Brumă care mănâncă mai mult salate şi face sport “pe rupte” pentru a-şi ţine sub control greutatea corporală, am crezut că de Sărbători vedeta de televiziune se ţine departe de bucătăria tradiţională. Şi am greşit…
Prezentatoarea emisiunii “Ai grijă de tine!”, de la Realitatea TV, ne-a mărturisit că-i plac sarmalele şi “cozonacul cu de toate” şi că nu se abţine de la preparatele de Sărbători, doar le consumă cu moderaţie. Pentru a-şi păstra silueta în această perioadă, când mâncărurile sunt mai grele şi mesele foarte îmbelşugate, urmează câteva reguli simple.

“Obişnuiesc să-mi reduc raţia calorică înainte de Crăciun cu vreo două săptămâni. În acest fel, eventualul surplus vine pe un teren deficitar. O altă regulă utilă e să nu mănânci seara salată de boeuf, sarmale, tobă, caltaboşi, şorici, cozonac, ci să le repartizezi pe parcursul zilei până la ora 16.00-17.00. Iar cel mai important lucru e mişcarea. Nu trebuie să mergi la o sală pentru asta, un antrenament de 15-20 de minute făcut acasă e suficient pentru a-ţi stimula metabolismul şi a-ţi intensifica arderile. Şi sportul în aer liber e bun. 

O alergare uşoară sau o plimbare în ritm alert atunci când temperaturile sunt scăzute îţi obligă organismul să facă eforturi pentru a-şi menţine temperatura şi astfel arzi mai multe calorii.  Ajută şi să-ţi plimbi copilul cu sania ori să faci un om de zăpadă”, ne-a dezvăluit Carmen.

Frumoasa vedetă ne-a învăţat şi două trucuri utile în bucătărie, dacă vrem să pregătim o masă de sărbătoare mai săracă în calorii: “Sarmalele pot fi făcute cu mai puţină grăsime, din carne de curcan şi fără orez. Iar o variantă «light» a salatei de boeuf este fără cartofi şi doar cu un strop de maioneză sau de muştar”.
«Bărbaţii sunt mai norocoşi decât femeile»

Carmen are o explicaţie pentru faptul că bărbaţii se îngraşă mai puţin de Sărbători, chiar dacă se înfruptă din toate bunătăţile: “Bărbaţii sunt mai norocoşi decât femeile. Datorită cantităţii mai mari de ţesut muscular, ard mai multe calorii. De obicei, un bărbat poate scăpa fără kilograme în plus de Crăciun şi Revelion, dacă are grijă la cantitatea şi calitatea băuturilor pe care le consumă. Cele mai sărace în calorii sunt vinul roşu şi şampania, iar cele mai periculoase pentru siluetă sunt aperitivele dulci, cocktailurile cu alcool şi fructe, lichiorurile-cremă”.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/carmen-bruma-sarmale-cozonac-nu-se-ingrasa-426719.html