Carmen Avram: De doi ani, nu am avut cu cine discuta în Ministerul Agriculturii

Agricultura europeană se află la o răscruce de drumuri în acest moment, iar noile direcții pe care vor să le impună oficialii de la Bruxelles ar putea schimba definitiv fața acestui sector. Cum ne-am obișnuit deja, în loc să fim printre actorii cu un cuvânt greu de spus pe scena europeană, România ar putea rămâne din nou într-o poziție nefavorabilă față de alte state europene, iar asta din vina noastră.

Într-un dialog cu realizatorul Ovidiu Ghinea în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, europarlamentarul Carmen Avram a vorbit despre importanța urgentării scrierii Planului Național Strategic de către Ministerul Agriculturii. Potrivit ei, dacă țara noastră va fi printre ultimele care depune acest plan, consecințele ar putea fi dezastruoase pentru fermierii români.

”Dacă noi nu facem PNS-ul la timp și suntem ultima țară care îl depune, riscăm să fim în situația în care să ne asumăm tot ce nu și-au asumat toate celelalte state. Textul este foarte alambicat și foarte ușor de interpretat, depinde ce ia Comisia din el și ce va introduce în această strategie. Îngrijorător este faptul că sunt alte state care lucrează la PNS de luni de zile, sunt state foarte responsabile care înțeleg exact momentul acesta crucial pentru agricultura lor. Sunt eurodeputați din țări mari care au negociat această strategie și de aceea a ieșit așa, pentru că acele state au deja planul făcut, spre deosebire de noi care nu gândim în perspectivă”, a subliniat Carmen Avram.

În ceea ce privește relația sa cu Ministerul Agriculturii, Carmen Avram a precizat că aceasta a fost practic inexistentă, neavând niciun partener de dialog.

”De când sunt eu în Parlamentul European, și vor fi doi ani și jumătate în curând, eu nu am putut avea niciun partener, nici măcar schimb de mail-uri. Deci nu am putut avea conversații cu nimeni de la Ministerul Agriculturii, probabil că cineva de acolo a crezut că îmi face în ciudă, că fac parte din alt partid. Greșit. Eu sunt aici pentru a reprezenta România și interesul ar trebui să fie comun. Ieri a fost pentru prima dată, de când sunt eu în Parlament, când am primit o recomandare care venea de la Ministerul Agriculturii”, a mai spus Carmen Avram în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole