29 noiembrie 2021 - 23:45

CARE ESTE LOCALITATEA ÎN CARE ÎȘI DOREȘTE SĂ TRĂIASCĂ ORICE ROMÂN

Comuna cu cea mai mare absorbtie de fonduri europene din tara este intr-o continua dezvoltare. Cu investitii de peste 20 de milioane de euro, primaria din Ciugud are planuri mari si pentru 2017.

Comuna din judetul Alba poate rivaliza cu multe orase din Romania. Aici, populatia creste de la an la an, toate casele au propriile utilitati, drumurile sunt asfaltate chiar si intre parcelele agricole, iar iluminatul public este obtinut atat eolian cat si cu panouri solare. In Ciugud s-au stabilit in ultimii ani multi tineri atrasi de conditiile de trai, de linistea localitatii, dar si de faptul ca este foarte aproape de Alba Iulia.

De asemenea, exista si o strada a prietenilor, unde toti cei care locuiesc acolo s-au mutat pe rand, convingandu-se unul pe celalalt. Pentru comunitatea sa, primarul Gheorghe Damian a implementat pana in prezent proiecte de ordinul zecilor de milioane de euro iar intentiile sale nu se opresc aici.

In anul 2017 si-a propus sa reabiliteze doua camine culturale, dar si sa asfalteze drumurile de legatura dintre cele sase sate care alcatuiesc comuna. O prioritate o reprezinta si construirea unei gradinite cu program prelungit, dar si modernizarea unei scoli gimnaziale. Toate acestea depasesc 5 milioane de euro.

Totodata, Ciugudul detine cateva recorduri greu de egalat: prima din tara cu drumuri agricole asfaltate, cu piste de biciclete, internet wireless si iluminat public asigurat din viteza vantului. Tot aici se afla in constructie un teren de golf si se fac planuri pentru o sala polivalenta.