CARE ESTE CEA MAI MARE COMOARĂ A SATELOR DIN TRANSILVANIA, POTRIVIT UNUI APROPIAT AL CASEI REGALE BRITANICE

Biodiversitatea este, actualmente, cea mai mare bogăţie a Transilvaniei şi a României, motiv pentru care ea trebuie conservată, consideră renumitul botanist John Akeroyd, un apropiat al Casei Regale Britanice, care a vizitat,  câteva zone rurale din Sălaj, la invitaţia managerului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sălaj Plus, Laura Chirilă.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

„Vin în România de 17 ani deja. Lucrez cu Fundaţia ADEPT Transilvania în zona satelor săseşti, dar colaborez şi cu cei de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj, unde sunt unul dintre editorii revistei ‘Contribuţii britanice’. Deşi am un interes general pentru flora europeană, ultimii ani i-am dedicat, în principal, florei transilvane. (…) Pe lângă faptul că mici fermieri sunt preocupaţi să-şi producă hrana, noi încercăm să-i încurajăm să-şi păstreze metodele de gospodărire a terenurilor prin conservarea biodiversităţii şi să-i ajutăm să-şi suplimenteze veniturile astfel încât tot ceea ce fac să nu afecteze deloc aceste peisaje culturale şi naturale”, a declarat John Akeroyd, luni, într-o conferinţă de presă, la Zalău.

Botanistul, care este un apropiat al Prinţului Charles, a subliniat importanţa păstrării biodiversităţii ce se găseşte încă în România, biodiversitate ce poate ajuta producătorii locali, inclusiv ca un instrument de marketing.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

„Biodiversitatea extraordinară este cea mai mare bogăţie a Transilvaniei şi a României la acest moment şi trebuie conservată, nu doar pentru că este frumoasă sau interesantă. Este absolut vitală şi dacă pierzi bogăţia de plante şi animale pământul va deveni sărac. (…) Dacă ai biodiversitate, ai un mediu bogat pentru producţia de hrană şi, de asemenea, este un instrument foarte bun de marketing, pentru că dacă, de exemplu, vinzi miere, poţi arăta fotografii cu aceste frumoase câmpuri cu flori şi poţi spune că de aici vine mierea, iar consumatorii vor fi încântaţi de asta. Protejând biodiversitatea, protejăm, de exemplu, păsările şi insectele, care omoară dăunătorii, menţinem un sol curat, ape curate şi reducem emisiile de carbon. Sunt atât de multe motive pentru a păstra un mediu curat, sănătos. În comerţ, imaginea este totul şi dacă poţi spune că hrana provine dintr-un mediu frumos, sigur, curat, cred că asta este foarte important. Florile sălbatice de pe pajişti sunt o manifestare vizibilă a unui mediu curat şi sănătos”, a precizat el, citat de AGERPRES.
AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017
John Akeroyd a explorat, la pas, unele zone rurale din judeţul Sălaj, împreună cu reprezentanţii ADI Sălaj Plus, dar şi cu specialiştii de la Centrul de Cercetări Biologice, Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou, botanistul afirmând că a găsit aici peisaje asemănătoare ca biodiversitate cu cele din sudul Transilvaniei şi Maramureş.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole