Care este cea mai bună perioadă pentru a cumpăra utilaje agricole

81

combinavarasAchiziția unui utilaj agricol, fie că este vorba despre un utilaj nou sau despre o mașină agricolă second-hand, reprezintă o investiție importantă pentru orice fermier. Nu cumperi un tractor sau o combină în fiecare zi, așa că agricultorii își gândesc bine finanțele și vânează cele mai bune oferte din piață.

Târgurile agricole la care expun și cei mai importanți dealeri de utilajeagricole sunt cele mai bune ocazii pentru ca fermierii să își facă o primă idee despre viitoarea achiziție. Urmează apoi turneele demonstrative în care mașinile agricole sunt puse la treabă și agricultorul vede ”live” cum se comportă fiecare în cele mai dificile condiții. Abia după ce a trecut prin cele două experiențe, cea de la târg și cea din câmp, cei mai mulți din fermierii români sunt deciși să treacă la pasul următor: achiziția efectivă a utilajului.

Victor Chivu, fermier din Teleorman, este un client bun al dealerilor de utilaje agricole, însă recunoaște chiar el că le scoate peri albi celor cu care negociază achiziția mașinilor sale. Chiar anul acesta, Chivu a cumpărat o combină nouă la care, după luni bune de tatonări, a reușit să obțină un discount uriaș.

”Da, aveam nevoie de una dintre cele mai mari combine din România. Și pentru rapiță, și pentru grâu, și pentru floarea-soarelui. Am studiat oferta tuturor companiilor, am negociat cu fiecare în parte, și până la urmă m-am oprit la New Holland. Am bătut palma, am semnat actele în urmă cu câteva minute”, ne spunea, în iunie, Victor Chivu. Tranzacția a avut loc în cadrul Târgului AgriPlanta de la Fundulea, locul unde fermierul ne-a dezvăluit și strategia lui pentru a obține o super-reducere. (Integral pe agrointel.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise