Caravana „PNDR vine în satul tău” a fost lansată la Blaj

20

caravanablajCaravana „PNDR vine în satul tău” a fost lansată, ieri, în cadrul celui mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, potrivit recolta.eu. La lansare au participat directorul APDRP, George Turtoi, secretarul de stat Achim Irimescu şi Nicolae Popa, directorul general adjunct de implementare tehnică al APDRP.
„Folosindu-ne de acest prilej, sărbătoarea mierii, noi am considerat că trebuie să fim alături de oameni, în mijlocul beneficiarilor de fonduri europene (…) Vrem să stăm de vorbă cu oamenii, să-i pregătim, să le spunem ce au de făcut, cum să întocmească proiectele, ce condiţii trebuie să îndeplinească ca să poată să acceseze fondurile pentru 2014-2020, care vor fi în valoare de aproape 10 miliarde de euro. Dacă am avut probleme în programul 2007-2013, în perioada 2014-2020 vrem să intrăm pregătiţi. De aceea această caravană are rolul de informare, consiliere şi, dacă vreţi, să învăţăm oamenii ce afaceri să abordeze, care sunt profitabile şi care se potrivesc pentru activitatea lor”, a declarat pentru City News Nicolae Popa.

Specialistul ADRP este convins că interesul agricultorilor pentru fonduri va fi mare, iar accesarea fondurilor va ajuta agricultura românească să depăşească stadiul de subzistenţă.

„Eu sunt convins că şi pentru perioada 2014-2020 interesul va fi extraordinar de mare şi oamenii se vor reorienta pentru că fondurile europene reprezintă o componentă importantă în sprijinirea dezvoltării agriculturii româneşti. Fără fonduri europene vom rămâne la nivelul de subzistenţă, iar noi trebuie să depăşim acest stadiu de subzistenţă în agricultura românească”, a mai precizat Popa.

Sursa: http://www.recolta.eu/carana-pndr-vine-in-satul-tau-a-fost-lansata-la-blaj/

Citește și

Cmentariile sunt închise