21 ianuarie 2022 - 08:04

Caraş-Severin: Sute de fermieri ar putea pierde subvenţia de la APIA, din cauza unor adeverinţe

apia_siglaSute de fermieri din localităţile limitrofe parcurilor naţionale şi altor arii protejate din Caraş-Severin ar putea pirede subvenţiile de la APIA, a avertizat luni directorul executiv al APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu, informează Agerpres.

Pentru a putea beneficia de subvenţii, fermierii au nevoie de o adeverinţă eliberată de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, care, însă, nu poate fi eliberată în lipsa planurilor de management şi respectiv a unor custozi ai ariilor protejate care să spună ce suprafeţe pot fi exploatate şi care nu, a precizat Olga Ghibuş, din partea APM Caraş-Severin.

‘Din punctul de vedere al APIA, nu este foarte important planul de management. Însă nu ştim, la această oră, cine se ocupă de respectivele arii protejate pentru a elibera fermierilor, potrivit planurilor lor de management, organizare şi amenajare, condiţiile minimale pentru a putea exploata respectivele suprafeţe. Oamenii au terenurile în proprietate, transmise din generaţie în generaţie, dar acum se văd în imposibilitatea de a-şi depune solicitările pentru subvenţii la APIA pe suprafeţele pe care le deţin, din cauză că nimeni nu le-a eliberat adeverinţa necesară’, a declarat luni, în şedinţa Colegiului Prefectural, Dumitru Stepanescu, directorul executiv al APIA Caraş-Severin. (Integral pe radiotimisoara.ro)