Capcanele zăpezii care pun în pericol viața aventurierilor pe munte

Experienta anilor anteriori arata ca, in perioada sarbatorilor, tot mai multi romani prefera sa ia la picior traseele montane. Dar din cauza lipsei de experienta, a echipamentului inadecvat ori pentru ca ignora recomandarile, nu de putine ori soarta lor a stat in altruismul salvamontistilor chemati sa salveze viata aventurierilor.

„Zapada cazuta in aceste zile face ca potecile sa nu mai fie vizibile, la fel si majoritatea semnelor de marcaj iar ca urmare a viscolului s-au format troiene de 100-150cm de zapada fara coeziune, existand un potential risc de avalansa” se arata intr-un comunicat semnat de Adrian Sanduloiu, directorul Serviciului Judetean Salvamont Arges.

La toate acestea se mai adauga si conditiile meteo anuntate pentru zilele urmatoare, suficiente motive care ii determina pe salvamontisti sa traga un serios semnal de alarma, in speranta ca mesajul lor, adresat aventurierilor, va fi de natura sa preintampine producerea unor nenorociri.

Elena Picu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole