Cântec, joc şi produse tradiţionale româneşti, duminică, la Muzeul Satului

29

muzeulsatuluiCântece, jocuri, ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi sunt doar câteva dintre surprizele celei de-a doua ediţii a evenimentului “Păcală s-a născut român”, ce va fi găzduit duminică de Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.

 Potrivit unui comunicat al muzeului remis vineri , evenimentul va debuta cu un spectacol de teatru pentru copii, prezentat de Teatrul Zurli, plecând de la povestea populară “Fata babei şi fata moşneagului”.


Organizatorii au pregătit mai multe ateliere de creaţie în aer liber, produse din gastronomia tradiţională, concursuri cu premii iscusite, spectacole folclorice destinate publicului larg, printre invitaţi aflându-se Ansamblul Căluşarii din Vâlcele, judeţul Olt.
Evenimentul se va încheia cu un concurs inedit, intitulat “Cele mai frumoase mesaje scrise pe pălăria lui Păcală”.
Unicitatea proiectului “Păcală s-a născut român” vine din felul în care explorează modalităţile de a combina manifestările culturale de promovare a valorilor autentice româneşti în rândul tinerilor prin metode de educaţie nonformale cu o componentă suplimentară: viaţa de familie, se mai arată în comunicatul muzeului.

Activităţile din program vor avea loc în intervalul orar 10,30 – 19,00.

Un bilet de intrare pentru adulţi va avea preţul de 10 lei, pentru elevi şi studenţi 2,5 lei, iar pentru pensionari biletul va costa 5 lei. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise