Canicula distruge afacerile cultivatorilor de pepeni

19

pepene_verde Din cauza secetei şi o localitate din Oltenia este pe cale să rămână fără simbolul pentru care a devenit cunoscută. Temperaturile ridicate din ultimele luni au pus pe butuci afacerile cultivatorilor de lubeniţe din Dăbuleni. 

Dacă în anii trecuţi, pe vremea asta cultivatorii se uitau disperaţi cum li se strică mormane de pepeni, acum la Dăbuleni, lubeniţele aproape s-au terminat. Cu trei-patru săptămâni mai devreme, spun agricultorii, dezămăgiţi că au vândut la preţuri foarte mici.

Cel mai mult au de câştigat însă cultivatorii din comunele învecinate, care au scos recolte târzii şi care acum vând lubeniţele şi de trei ori mai scump decât cei din Dăbuleni.

În piaţa de lubeniţe de la Dăbuleni en-grosiştii abia mai găsesc câteva tone de pepeni verzi. Negustorii au venit de la sute de kilometri şi se uită dezamăgiţi la marfa pe terminate.

Mai dezamagiţi sunt producătorii din Dăbuleni, care termină marfa cu trei săptămâni mai devreme. Agricultorii sunt nemulţumiţi că şi-au vândut pepenii pe mai nimic şi se plâng că banii abia dacă le acoperă datoriile. (Integral pe stiri. tvr.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise