Caniculă: Cum să îţi îngrijeşti grădina şi gazonul

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Canicula poate distruge grădinile

Pentru cei care au gazon, plante ornamentale sau o grădină de zarzavat, zilele caniculare sunt o problemă serioasă. Ca să nu îşi vadă plantele arse de căldură, ei trebuie să le ofere acestora apă din belşug,dar nu oricum, ci în funcţie de un program strict. 

Ideal în aceste cazuri este ca fiecare să ude plantele de două ori pe zi: o dată noaptea, dupăora 23.00, când afară se răcoreşte şi, apoi, dimineaţa devreme, înainte de ora 7.30, dacă se poate. Cei care folosesc furtunul sau sistemulde irigaţii pe căldură riscă să îşi găsească plantele opărite, din cauză că  acestea suferă un şoc termic cauzat de diferenţa de temperatură dintre apa rece şi solul fierbinte.

Există pe piaţă  şi câteva tratamente pentru grădină care pot fi folosite când e caniculă. Îngrăşămintele foliare sunt recomandate pentru gazon şi plante pentru că încurajează fotosinteza, înflorirea şi înrădăcinarea plantelor.

Azotul, fosforul si potasiul sunt principalele elemente folosite în tratarea grădinii, vara, aşa că cei care au grădini pot găs în magazinele de specialitate soluţiile cele mai potrivite pentru grădinile lor.