Canicula anuntata in sudul Romaniei pentru luni si marti. Vezi prognoza pentru restul tarii

25

Meteorologii au avertizat ca luni si marti vremea ramane calduroasa, local caniculara in sudul tarii, unde temperaturile vor fi de 35-37 de grade si indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80. In vest, sud-vest si la munte instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata.

Potrivit informarii transmise, duminica, de Administratia Nationala de Meteorologie, luni si marti “vremea se mentine calduroasa, local caniculara in sudul tarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic, iar temperatura aerului va avea frecvent valori de 35…37 de grade”.

In cele doua zile, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in vest, sud-vest si la munte.

Meteorologii au precizat ca si in a doua parte a saptamanii se va mentine vremea calduroasa, caniculara local mai ales in regiunile sudice.

Capitala si judetele Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dambovita, Mehedinti, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj sunt, duminica, sub avertizare cod galben de canicula

Citește și

Cmentariile sunt închise