Când se lansează noile măsuri pe fonduri europene de la AFIR

Planul Național Strategic (PNS) al României pentru perioada 2023-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană, astfel că va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Odată cu el vor fi implementate noile linii de finanțare cu fonduri europene, derulate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), ca și până acum.

O îngrijorare a fermierilor legată de aceste noi linii de finanțare este că, în calculele prezentate în PNS, majoritatea apar bugetate abia din anul 2025, ceea ce ar însemna doi ani fără prea multe posibilități de accesare a fondurilor europene pentru fermieri. Cu toate acestea, reprezentanții MADR le transmit fermierilor că nu este cazul să se îngrijoreze, pentru că vor exista măsuri deschise după jumătatea anului 2023.

”Nu cred că e cazul să discutăm de anul 2025. În ritmul în care s-a lucrat anul acesta în Ministerul Agriculturii, ritm care va fi susținut în continuare, cred că până la jumătatea anului viitor vom avea măsuri importante care vor fi lansate, pentru a fi accesate de către fermierii români”, a precizat Sorin Moise, secretar de stat MADR, în emisiunea ”Agricultura la Raport” la AGRO TV.

Întregul interviu realizat de Ovidiu Ghinea cu reprezentantul MADR poate fi urmărit în înregistrarea emisiunii ”Agricultura la Raport”, pe canalul de youtube AGRO TV, sau pe pagina de facebook AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole